EnergiWatch

Maersk Drilling og 17 andre selskaber sagsøgt

To norske fagforeninger i offshore-industrien sagsøger 18 rigselskaber i strid om pensioner på vegne af 7.500 medlemmer.

Maersk Drillings Discoverer-rig. Foto: Maersk Drilling | Foto: Maersk Drilling

To store fagforeninger med i alt 7.500 ansatte i den norske olie- og gasindustri sagsøger i et fælles søgsmål i alt 19 rigselskaber, heriblandt Maersk Drilling Norge, Transocean, Norsk Offshore Catering AS, Ocean Rig North Sea, Odfjell Drilling m.fl, i en sag om indregning af nattillæg i deres pensioner. Det skriver Offshore.no.

Stavanger Tingrett og Gulating lagmannsrett har godkendt, at fagforeningene Industri Energi og SAFE kan føre sagerne i et fælles søgsmål i deres krav om, at nattillægget skal indgå i pensionsgrundlaget til de ansatte. Kun individuelt lønnede medarbejdere i selskaberne får indregnet deres nattillæg i deres faste løn og dermed også i deres pensionsaftale, skriver Offshore.no.

Seadrill ser svaghed i rig-marked

Ifølge Gro Losvik, forbundssekretær i fagforbundet Industri Energi, udgør kravet ca. 50.000 norske kroner ekstra i pensionsgrundlaget per ansat om året. Det svarer til et krav på i alt 375 millioner kroner.

De 19 sagsøgte selskaber repræsenteres af Norges Rederiforbund, der bestrider kravet ligesom rederiforbundet også har bestridt, at sagen giver mulighed for et gruppesøgsmål.

De 19 selskaber er:

Maersk Drilling Norge AS

Saipem S.P.A

Saipem Drilling Norway AS

Knutsen Offshore AS

Transocean Offshore Norway Services AS

Dolphin Drilling AS

Norsk Offshore Catering AS

Ocean Rig North Sea AS

Odfjell Drilling Management AS

Deep Sea Management AS

OSM Offshore AS

North Atlantic Crew AS

Archer Norge AS

Sodexo Mobile Units AS

Songa Services AS

Stena Drilling AS

Transocean Offshore (North Sea) Ltd.

Island Offshore Crewing AS

Island Offshore Subsea Crewing AS.

Fredriksens Seadrill mærket af nye rigge

Seadrill ser svaghed i rig-marked

Maersk Drilling klarer sig bedre end ventet

Mere fra EnergiWatch

Blå blok skyder DF's gasforslag ned

Liberal Alliance og Nye Borgerlige er med på at få Nordsøaftalen genåbnet, men Venstre og De Konservative afviser blankt. For dyrt, besværligt og klimamæssigt problematisk, lyder det fra de to største borgerlige partier.

Eaton etabler ny fabrik i Finland

Det irsk-amerikanske strømstyringsselskab har valgt at placere en UPS-fabrik i Finland, der skal bidrage til at imødekomme voksende efterspørgsel.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs