EnergiWatch

Seadrill ser svaghed i rig-marked

Den norske konkurrent til Maersk Drilling forudser, at rigmarkedet kan blive udfordret i 2014.

Norske Seadrill, der konkurrerer med Maersk Drilling i markedet for borerigge, ser kommende svaghed i rigmarkedet. Et marked, der ellers har boomet de sidste år.

Den norske aktør venter dog fortsat solid efterspørgsel efter de højteknologiske og nye rigge og boreskibe, der er Maersk Drillings specialitet.

Seadrill understreger i forbindelse med sit regnskab, at de fundamentale forhold i branchen fortsat er gode. Dog er flere olieselskaber ifølge Seadrill mindre kapitalstærke og flere reevaluerer deres projekter.

Klik her og tilmeld dig to gratis daglige nyhedsbreve fra EnergiWatch

"Som et resultat af opbremsningen i investeringerne i efterforskningen har vi observeret et fald i det overordnede antal indgåede kontrakter i markedet, leveringstiden og længden af ordrer," skriver Seadrill og fortsætter:

"I kontrast til 2012, da der var underkapacitet, er det klart, at kapaciteten nu er tilstrækkelig og markedet måske kan blive udfordret i 2014."

På den lyse side for Maersk Drilling venter Seadrill, at udfordringerne "vil kunne mærkes i høj grad" for almindelige rigge, mens "high-end"-rigge fortsat vil opleve fuld kapacitetsudnyttelse.

/ritzau/FINANS

Fredriksens Seadrill mærket af nye rigge

Norsk boregigant vil rejse tre mia norske kroner

Mere fra EnergiWatch

Shell afviser at forholde sig til sviner mod dansk raffinaderi

Crossbridge Energy undersøgte raffinaderiet fuldt ud forud for overtagelsen, siger talsperson fra Shell. Talspersonen forholder sig imidlertid ikke til, at raffinaderiet kritiseres i hårde vendinger i en intern mail sendt af en kommunikationsansat hos Shell.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs