EnergiWatch

Seadrill ser svaghed i rig-marked

Den norske konkurrent til Maersk Drilling forudser, at rigmarkedet kan blive udfordret i 2014.

Norske Seadrill, der konkurrerer med Maersk Drilling i markedet for borerigge, ser kommende svaghed i rigmarkedet. Et marked, der ellers har boomet de sidste år.

Den norske aktør venter dog fortsat solid efterspørgsel efter de højteknologiske og nye rigge og boreskibe, der er Maersk Drillings specialitet.

Seadrill understreger i forbindelse med sit regnskab, at de fundamentale forhold i branchen fortsat er gode. Dog er flere olieselskaber ifølge Seadrill mindre kapitalstærke og flere reevaluerer deres projekter.

Klik her og tilmeld dig to gratis daglige nyhedsbreve fra EnergiWatch

"Som et resultat af opbremsningen i investeringerne i efterforskningen har vi observeret et fald i det overordnede antal indgåede kontrakter i markedet, leveringstiden og længden af ordrer," skriver Seadrill og fortsætter:

"I kontrast til 2012, da der var underkapacitet, er det klart, at kapaciteten nu er tilstrækkelig og markedet måske kan blive udfordret i 2014."

På den lyse side for Maersk Drilling venter Seadrill, at udfordringerne "vil kunne mærkes i høj grad" for almindelige rigge, mens "high-end"-rigge fortsat vil opleve fuld kapacitetsudnyttelse.

/ritzau/FINANS

Fredriksens Seadrill mærket af nye rigge

Norsk boregigant vil rejse tre mia norske kroner

Mere fra EnergiWatch

Siemens Gamesas milliarddyre problem er halvvejs selvforskyldt

Selv om det i høj grad er lykkedes at presse eksterne omkostninger over på kunderne, leveres landvindprojekter til en værdi af omkring 15 milliarder til nulmargin over de næste år, konstaterer mølleproducentens topchef. Her og der er det nok gået lidt for hurtigt.

Kritik af ny tarifmodel: Kan resultere i færre brintanlæg

Better Energy og Brintbranchen kritiserer videreførelsen af rådighedstariffen for at spænde ben for brintanlæg. Udvikleren af ny tarifmodel, Dansk Energi, anerkender, at det kan ske, men man må ikke tage hensyn til enkelte projekters økonomi i udviklingen af tariffer, siger de.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs