EnergiWatch

Skifergas kan give nordjysk jobboom

Kommer der gang i skifergasproduktionen i Nordjylland, kan det medføre mange arbejdspladser til underleverandører.

Foto: Ole Jørgen Bratland - Statoil

For nylig viste en inernational analyse, at hvis Europa satser på udviklingen af skifergas, som man har gjort i USA, kan det medføre mellem 400.000 og 800.000 nye europæiske job frem mod 2035.

En portion af dem vil også komme i Danmark, hvis det franske energiselskab Total får held til at sætte produktion i gang i Nordjylland, siger den danske projektkoordinator i selskabet, Henrik Nicolajsen, til Berlingske i dag.

Klik her og tilmeld dig to gratis daglige nyhedsbreve fra EnergiWatch

Selskabet, der sammen med Nordsøfonden håber at få tilladelser på plads til at lave en prøveboring i Nordjylland i slutningen af 2014, vil beskæftige mindst 200, hvis produktionen kommer i gang, siger han. Men samtidig vil produktionen medføre mellem 1.400 til 1.600 arbejdspladser hos underleverandører og servicevirksomheder, forudser Henrik Nicolajsen.

I Olie Gas Danmark, der er brancheorganisation for olie- og gassektoren i Danmark, er man endnu mere optimistisk:

"Hvis der virkelig er de ressourcer af skifergas i Danmarks undergrund, geologerne taler om, og der skal bores flere tusinde brønde, vil der kunne skabes flere tusinde - i bedste fald mange tusinde - nye arbejdspladser hos operatører, underleverandører og servicevirksomheder," siger adm. direktør, Martin Næsby, til avisen.

EU vil sætte hegnspæle om gasrevolution

Shell dropper investeringer for 20 mia. dollar

Avis: Dansk undergrund er fuld med skifergas

Nye russiske raffinaderier rammer Europa hårdt

Mere fra EnergiWatch

Nordex taber knap en milliard i andet kvartal

Den tyske mølleproducent er den næste i rækken, der kan fremvise et stort tab. Nordex må ligeledes se toplinjen svinde ind. Det er dog præcis som ventet, lyder det fra direktøren.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs