EnergiWatch

EU vil sætte hegnspæle om gasrevolution

INTERVIEW. EU-kommissionen vil ikke forbyde den kontroversielle skifergas, men barsler med retningslinjer for, hvordan medlemslandene skal håndtere opgaven.

Foto: Ilan Brender

Klimakommissær Connie Hedegaard, nye boremetoder har givet USA adgang til enorme forekomster af bl. a. skifergas. Hvor stor er den energirevolution?

"Det har været en game changer i den amerikanske energipolitik og har globale konsekvenser. Det gode er, at USA via skifergassen kan sænke deres udledning af CO2. Men det er selvfølgelig mindre godt, at de ikke samtidig har lukket deres kulminer ned. I stedet har de i et vist omfang sendt det overskydende kul ind på det europæiske marked til en reduceret pris, fordi det trods alt er bedre end ikke at få noget for det overhovedet. Det har skabt nogle forvridninger og udfordringer. Især i Tyskland."

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Shell afviser at forholde sig til sviner mod dansk raffinaderi

Crossbridge Energy undersøgte raffinaderiet fuldt ud forud for overtagelsen, siger talsperson fra Shell. Talspersonen forholder sig imidlertid ikke til, at raffinaderiet kritiseres i hårde vendinger i en intern mail sendt af en kommunikationsansat hos Shell.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs