EnergiWatch

EU vil sætte hegnspæle om gasrevolution

INTERVIEW. EU-kommissionen vil ikke forbyde den kontroversielle skifergas, men barsler med retningslinjer for, hvordan medlemslandene skal håndtere opgaven.

Foto: Ilan Brender

Klimakommissær Connie Hedegaard, nye boremetoder har givet USA adgang til enorme forekomster af bl. a. skifergas. Hvor stor er den energirevolution?

"Det har været en game changer i den amerikanske energipolitik og har globale konsekvenser. Det gode er, at USA via skifergassen kan sænke deres udledning af CO2. Men det er selvfølgelig mindre godt, at de ikke samtidig har lukket deres kulminer ned. I stedet har de i et vist omfang sendt det overskydende kul ind på det europæiske marked til en reduceret pris, fordi det trods alt er bedre end ikke at få noget for det overhovedet. Det har skabt nogle forvridninger og udfordringer. Især i Tyskland."

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.

Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Siemens Gamesas milliarddyre problem er halvvejs selvforskyldt

Selv om det i høj grad er lykkedes at presse eksterne omkostninger over på kunderne, leveres landvindprojekter til en værdi af omkring 15 milliarder til nulmargin over de næste år, konstaterer mølleproducentens topchef. Her og der er det nok gået lidt for hurtigt.

Kritik af ny tarifmodel: Kan resultere i færre brintanlæg

Better Energy og Brintbranchen kritiserer videreførelsen af rådighedstariffen for at spænde ben for brintanlæg. Udvikleren af ny tarifmodel, Dansk Energi, anerkender, at det kan ske, men man må ikke tage hensyn til enkelte projekters økonomi i udviklingen af tariffer, siger de.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs