EnergiWatch

Nye russiske raffinaderier rammer Europa hårdt

Olieraffinaderierne i Rusland skal renoveres for i alt 55 mia. USD, og resultatet bliver, at de europæiske olieaftagere får langt mindre råolie til forarbejdning.

De russiske raffinaderier skal være langt mere effektive og langt mere konkurrencedygtige. Derfor er der fra centralt hold afsat 55 mia. USD til en komplet overhaling af hele den russiske industri, som for nogle raffinaderiers vedkommende ikke er blevet opgraderet siden opførelsen i 1940, skriver nyhedsbureauet Reuters.

Med overhalingen vil raffinaderierne ændre fokus, så de ikke længere i lige så høj grad kommer til at udskibe HFO-fuel, som de europæiske raffinaderier senere kan forarbejde. Det vil betyde, at der på de europæiske raffinaderier kommer til at være en overkapacitet sammenlignet med den nuværende situation, siger Heitham Tolba, der er energianalytiker i konsulentvirksomheden Wood Mackenzie.

Klik her og tilmeld dig to gratis daglige nyhedsbreve fra EnergiWatch

"De europæiske raffinaderier vil blive ramt over hele linjen," siger han ifølge Reuters.

Den russiske opgradering indebærer blandt andet opførelse af en såkaldt hydrocracker på Surgut's raffinaderi i Kirishi, der får en kapacitet på op til 60.000 tønder per dag, og derudover vil 130 andre raffinaderienheder også blive mere effektive.

Rusland eksporterer i dag omkring 3,5 mio tønder råolie, men i fremtiden vil man forøge den sekundære raffinering med op til 90 pct. i 2020.

Endelig kan en russisk udmelding om, at man vil sende mere olie til Kina end hidtil, også ramme de europæiske modtagere på sigt.

USA på vej mod sejr i energikampen

Rapport: Skifergas kan give europæisk jobboom

Seadrill stærkt igennem andet kvartal

Olieprisfald efter atomaftale med Iran

Mere fra EnergiWatch

Green Power Denmark roser "historisk aftale"

Danmark bevæger sig med ny klimaaftale mod en grønnere, friere og mere elektrisk fremtid, lyder det fra brancheorganisation, mens projektudvikler kalder det ”afgørende”, at det vil gøre det lettere og hurtigere at sætte vedvarende energianlæg op på land.

DI: Politikerne har taget ansvaret på sig

Ny aftale om grøn varme og vedvarende energi skruer gevaldigt op for tempoet på den grønne omstilling, mens den vil frigøre Danmark fra brugen af russisk gas, lyder det fra erhvervsorganisationen Dansk Industri.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs