Shell dropper investeringer for 20 mia. dollar

Oliegiganten vil alligevel ikke lave en storstillet investering i nyt gasanlæg i USA.
Foto: Shell
Foto: Shell
RITZAU FINANS

Den britisk-hollandske olie- og gasgigant Shell har droppet planerne om et flagskibsanlæg i USA, der ville koste mere end 100 mia. kr.

Det skriver den britiske avis The Telegraph.

Anlægget skulle kunne konvertere gas til flybrændstof og ville høre hjemme i den amerikanske stat Louisiana, men Shell har konkluderet, at projektet ikke ville kunne tjene sig ind.

Klik her og tilmeld dig to gratis daglige nyhedsbreve fra EnergiWatch

Vil du prøve EnergiWatch gratis i 40 dage? Klik her

"Vi træffer svære beslutninger her, og fokuserer vores indsats og kapital på de mest attraktive muligheder i vores verdensomspændende portefølje," siger Shells adm. direktør Peter Voser ifølge The Telegraph om beslutningen.

Planerne er droppet på grund af bekymring for omkostningerne forbundet til anlægget, der ville løbe op i omkring 20 mia. dollar, godt 110 mia. kr. Derudover har usikkerhed om olie- og gaspriserne fremover bidraget til beslutningen. USA har på det seneste nydt godt af et boom i produktionen af skifergas, der har sat olieprisen under pres.

Anlægget så i første omgang ud til at koste omkring 12,5 mia. dollar, men Shell måtte ændre i beregningerne, så omkostningerne til sidst ventedes at løbe op i 20 mia. dollar

Dermed ser konkurrenten Sasol fra Sydafrika ud til at skulle bygge det eneste anlæg af den slags i Louisiana. En talsmand fra selskabet siger til Bloomberg News, at muligheden fortsat er meget attraktiv.

/ritzau/FINANS

Iran kurtiserer vestlige olieselskaber

52 nye bore-licenser i UK

OPEC er i krise

Exxon tæt på salg i irakisk felt

Del artikel

Relaterede artikler:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også