Medie: NKT-salg af Cables er en svær beslutning

Argumenterne for et frasalg af NKT's kabeldivision hober sig op, mener  Aktieugebrevet.
RITZAU FINANS

Med regnskabsmeddelelsen for 3. kvartal fra NKT bliver spørgsmålet om salg af dattervirksomheden NKT Cables endnu mere påtrængende for konglomeratet NKT Holding end tidligere.

Det skriver Aktieugebrevet.

"Cables-divisionen har uventet vanskeligt ved at skabe et afkast, der lever op til konkurrenterne og til koncernens egne oprindelige forventninger. Selv om bestyrelsesformand Jens Due Olsen her i efteråret har understreget, at NKT Holding er den rette ejer af kabelvirksomheden, så hober argumenterne for et frasalg sig efterhånden op," skriver ugebrevet.

Klik her og tilmeld dig to gratis daglige nyhedsbreve fra EnergiWatch

Ugebrevet anfører, at et frasalg af Cables vil betyde, at NKT opgiver sin historiske rolle. NKT Cables priser sig af sit aktive ejerskab.

"Det kan være en svær beslutning, men den kan være logisk og skal tages - ligesom den er taget i ØK, der efter en barsk historie, er blevet mere investororienteret. Tendensen til afvikling af konglomerater vil fortsætte," skriver ugebrevet.

Værdiskabelsen i NKT er ikke mindst sket ved frasalg – af Giga og af NKT Flexibles.

"På egen hånd kan Nilfisk blive et interessant børsnoteret selskab, da Nilfisk, i modsætning til NKT Cables, er den globalt set største udbyder i sin branche og har gode muligheder for både at opnå konstant organisk vækst og for at købe op. Nilfisk vil sandsynligvis som alenestående blive mere interessant for investorerne," vurderer ugebrevet.

NKT lukkede fredag i 253,30 kr.

/ritzau/FINANS

NKT's regnskab dårligere end ventet

CFO: NKT i spil til alle væsentlige søkabelordrer

Sydbank ser mere surt end sødt i NKT's kvartal

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også