Sydbank ser mere surt end sødt i NKT's kvartal

Kabelproducenten NKT levede ikke op til analytikernes forventninger. Sydbanks Jacob Pedersen er skuffet over, at opjustering på driften udeblev. 
Foto: Carsten Andreasen
Foto: Carsten Andreasen
RITZAU FINANS

Overskriften på fortællingen om NKT Holdings tredje kvartal bør være mere surt end sødt, hvis man spørger Sydbanks analytiker Jacob Pedersen.

Længere nede i teksten vil ord som udebleven opjustering og skuffende indtjening være gennemgående.

NKT Holding klarede sig lidt dårligere end ventet i tredje kvartal både målt på omsætningen og bundlinjen, og selskabet har fastholdt forventningerne til helårets indtjening, mens omsætningsforventningerne er konkretiseret.

NKT's regnskab dårligere end ventet

"Jeg tror, at det, mange investorer havde sat næsen op efter, var en driftsmæssig gearing, så NKT kan udnytte væksten visse steder i verden til at tjene flere penge. Men det, vi får her, er en opjustering af omsætningsforventningerne og en driftsmæssig fastholdelse," siger Jacob Pedersen til Ritzau Finans.

Forventninger lå højere

Han vurderer, at mange havde ventet en opjustering af forventningerne til driftsresultatet, da forventningerne til NKT's EBITDA-resultat før regnskabet lå et stykke højere end koncernens egen prognose.

Klik her og tilmeld dig to gratis daglige nyhedsbreve fra EnergiWatch

NKT's forventninger lå både før og efter tredje kvartal på et operationelt EBITDA for hele året på niveau med 2012. I 2012 realiserede NKT et operationelt EBITDA på 1039 mio. kr.

Analytikerne havde forud for regnskabet estimeret et EBITDA-resultat for 2013 på 1072 mio. kr.

Til gengæld venter NKT nu en organisk omsætningsvækst på 2-4 pct. i 2013.

NKT: Initiativer på vej i Cables

"Men NKT Cables er svagere end ventet, Nilfisk-Advance er noget svagere end ventet, og EBIT er noget svagere end ventet. Så den opjustering, man havde ventet fra NKT, den kommer bare ikke. Væksten er bedre end ventet, men de tjener ikke penge på det," siger Jacob Pedersen.

Koncernen nåede i perioden et operationelt EBIT-resultat på 105 mio. kr., hvor analytikerne havde ventet et overskud på 136 mio. kr.

Fordelt på de to divisioner nåede Cables et EBITDA-overskud på 103 mio. kr., hvor analytikerne havde regnet med et resultat på 114 mio. kr., mens Nilfisk-Advances EBITDA-overskud på 156 mio. kr. var et stykke fra analytikernes prognose på 177 mio. kr.

Aktiefald i vente

Jacob Pedersen forventer, at aktien vil falde i onsdagens handel.

"Som jeg ser det: indtjeningen er dårligere end ventet, opjusteringen udebliver, og de står med en strukturel udfordring, da højere vækst ikke giver en opjustering," siger Jacob Pedersen.

Klik her og tilmeld dig to gratis daglige nyhedsbreve fra EnergiWatch

Blandt lyspunkterne i regnskabet er, at kapacitetsudnyttelsen på fabrikken i Køln, der producerer højspændings- og søkabler, er fornuftig.

"Fabrikken i Køln har en fin kapacitetsudnyttelse, også året ud. Men når man har en fornuftig kapacitetsudnyttelse, så bør indtjeningen være bedre," siger Jacob Pedersen.

Både i NKT Cables og i Nilfisk-Advance vurderer analytikeren, at væksten er i orden, men undrer sig over indtjeningsniveauet.

"Men hvorfor er indtjeningen ikke bedre? Det vil der helt sikkert blive spurgt om på telekonferencen, siger Jacob Pedersen.

/ritzau/FINANS

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også