Forventninger om fremgang hos NKT

Kabelforretningen kommer til at bidrage med et pænt driftsresultat til morgendagens NKT-kvartalsregnskab, vurderer analytikere.
RITZAU FINANS

NKTs regnskab for tredje kvartal onsdag ventes at vise fremgang i såvel NKT Cables som Nilfisk-Advance. Overordnet er konsensus for EBITDA-resultatet et overskud på 269 mio. kr., hvilket i givet fald vil være en fremgang fra 251 mio. kr. i samme periode sidste år.

Det viser et estimat indsamlet af SME Direkt for Ritzau Finans.

NKT Cables ventes at bidrage med et driftsresultat på 114 mio. kr. mod 102 mio. kr. i samme periode sidste år. Omsætningen i kabelselskabet ventes at være steget 13 pct. på årsbasis, hvilket dog er drevet af tilkøbet af Ericssons energikabelaktiviteter.

Klik her og tilmeld dig to gratis daglige nyhedsbreve fra EnergiWatch

"Vi kommer til at se vækst, efter at NKT købte Ericssons energikabelaktiviteter for nogle måneder siden. Vi skulle i regnskabet gerne få lidt mere at vide om, hvad man kan forvente sig af det opkøb fremadrettet," siger aktieanalytiker Jacob Pedersen fra Sydbank.

"Ellers bliver det formentlig meget den samme sang, som vi har hørt tidligere. Højspænding går okay - fornuftigt på land, mens søkablerne udvikler sig gunstigt - mens alt det, der har relation til byggeri, er underdrejet. Det er det billede, vi har set i de seneste kvartaler," siger analytikeren.

Vindmølle-radar skal kickstarte NKT’s olieeventyr

Der vil i regnskabet ligeledes blive holdt øje med nyt i forhold til ordresituationen, efter at meldingen fra selskabet for tre måneder siden var, at man manglede ordrer til dækning af kapaciteten på søkabelområdet i 2014.

Selskabet oplyste 5. november dog, at det var i forhandlinger med Typhoon Offshore om et 600 MW projekt, og den aftale venter Jacob Pedersen vil falde på plads.

"Det ville være rent dilettant, hvis det ikke udmønter sig i en ordre, der kan udfylde 2014-kapaciteten. Set med mine briller skal usikkerheden om 2014 være afmonteret inden for søkabler med den meddelelse," siger Jacob Pedersen, der venter, at ordren bliver fast og ubetinget inden årets udgang.

NKT-konkurrent skuffer i tredje kvartal

Inden for Nilfisk-Advance venter analytikerne en omsætningsfremgang til 1547 mio. kr. fra 1517 mio. kr. i samme periode sidste år. Median-konsensus for EBITDA-resultatet i Nilfisk-Advance et er overskud på 177 mio. kr. mod 158 mio. kr. i samme periode sidste år.

"Selvom de også er afhængige af udviklingen i verdensøkonomien, og den på ingen måde er sprudlende, så har Nilfisk-Advance været væsentligt bedre kørende gennem krisen. Samlet set er der lagt op til endnu et godt kvartal i Advance, og jeg venter også, at den trend med, at selskabet vokser mere end konkurrenten Tennant," fortsætter, siger Jacob Pedersen.

NKT-rival fastholder forventninger

Derudover vil der ved regnskabsaflæggelsen naturligvis være fokus på, om selskabet ændrer på de forventninger, der er meldt ud for hele året - om et operationelt EBITDA på linje med 2012, da det var på 1039 mio. kr.

"Jeg ligger med estimater, der er en lille smule højere for hele året, men jeg er ikke overbevist om, at de kommer til at skulle ud at opjustere," siger Jacob Pedersen, der har et estimat på 1093 mio. kr. for EBITDA-resultatet for hele året.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også