Maersk Drilling tvivler på ordreforsinkelser

Boredivisionen føler sig tryg ved, at selskabet nok skal få sine nye rigge til tiden, mener Drilling-boss Claus V. Hemmingsen.
RITZAU FINANS

Selv om flere af Maersk Drillings konkurrenter angiveligt lider under store forsinkelser fra værfterne, der må udskyde levering af nye borerigge med op til et halvt år, venter det danske boreselskab ikke at blive ramt af samme problem.

Maersk Drilling får fem nye borerigge og -skibe leveret i 2014, men ifølge Mærsk-divisionens topchef, Claus V. Hemmingsen, ventes der kun små og ubetydelige forsinkelser fra værfterne i Sydkorea og Singapore.

Klik her og tilmeld dig to gratis daglige nyhedsbreve fra EnergiWatch

Vil du prøve EnergiWatch gratis i 40 dage? Klik her

"Det er rigtigt, at branchen lider af forsinkede nybygninger, og det er især fordi det er svært at skaffe nok blow-out-preventers (sikkerhedsudstyr, der skal forhindre lækager, red.). Vi hører om forsinkelser på tre til seks måneder, men vi tror ikke vi bliver ramt i den størrelse," siger Claus V. Hemmingsen ved A.P. Møller - Mærsks kapitalmarkedsdag torsdag.

Maersk Drilling bestiller jack-up til 3,6 mia. kr. 

Maersk Drilling får i oktober leveret det første af fire boreskibe fra Samsung Heavy-værftet i Sydkorea. De næste ventes leveret i første halvdel af 2014, og i løbet af året skal Maersk Drilling også efter planen modtage to nye jack-up-rigge fra singaporeanske Keppel Fels.

/ritzau/FINANS

Maersk Drilling fravælger de hurtige gevinster 

Maersk Drilling klar til frasalg 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

Foto: Brian Karmark

Bladt afskediger topchef

For abonnenter