Mærsk indleder ratingsamarbejde med Moody's og S&P

A.P. Møller - Mærsk har indledt et rating-samarbejde med de internationale kreditvurderingsbureauer Moody's Investors Service og Standard & Poor's.
Det meldte selskabet ud i en fondsbørsmeddelelse sent i går aftes.
Selskabet håber dermed på at opnå bedre lånevilkår, få adgang til en bredere gruppe af obligationsinvestorer samt få mulighed for at udstede direkte i dollar.
Der gik ikke lang tid, før de to ratingbureauer var klar med deres dom. De var i øvrigt enslydende med en "Baa1" rating fra Moody's og en "BBB+" rating fra S&P, der svarer nogenlunde til en Baa1 rating hos Moody's.
Klik her og tilmeld dig to gratis daglige nyhedsbreve fra EnergiWatch
Vil du prøve EnergiWatch gratis i 40 dage? Klik her
Moodys' Investors Service har indledt rating af A.P. Møller - Mærsk A/S med den langsigtede gældsrating "Baa1" med stabile udsigter.
Der er flere årsager til, at koncernen opnår de pæne ratings, som falder inden for kategorien af gæld, som indeholder en moderat kreditrisiko. Gælden er såkaldt mediumgrade og som sådan indeholder den visse spekulative elementer, fremgår det af definitionen hos Moody's.
Mediumgrade spænder over tre ratings "Baa1", "Baa1" og "Baa3", hvor "Baa1" er den højeste.
"Den "Baa1" udsteder-rating, som er tildelt til A.P. Møller - Mærsk, understøttes af selskabets globale lederskab inden for containershipping, solide markedspositioner inden for en række andre forretningsområder, en diversificeret forretningsprofil og en stærk kreditprofil, herunder en moderat gearing," skriver Moody's.
På nuværende tidspunkt har Moody's tildelt en foreløbig "(P)Baa1" senior usikret rating på A.P. Møller- Mærsks 5 mia. euro EMTN-program og en "Baa1" senior usikret rating for de ni obligationer, som A.P. Møller - Mærsk har udstedt fra november 2009 til april 2013.
Intet behov lige nu
Det vil ikke være lige med det samme, at A.P. Møller - Mærsk går ud og udnytter sine nye kreditvurderinger fra ratingbureauerne Moody's og Standard & Poor's til at skaffe ekstern finansiering.
Det siger finansdirektør Trond Westlie fra shipping- og oliekoncernen på torsdagens kapitalmarkedsdag.
"Vi har intet funding-behov på den korte bane. Vi vil gøre brug af markedet, når tiden er inde," lyder det fra finansdirektøren.
På den længere bane mener Trond Westlie og Mærsk, at koncernen kan få fordel af billigere funding via direkte adgang til dollar-markedet.
Han kalder det "et naturligt skridt" for selskabet, der indtil nu har været den største obligationsudsteder i Europa, der ikke havde en rating fra et af de store kreditvurderingsbureauer.
/ritzau/FINANS
Smedegaard tror på oliedivision