"Ikke nervøs ved ordreløse boreskibe"

Maersk Drilling får ikke sved på panden, selvom der endnu ikke er fundet kunder til to nye boreskibe, selskabet har bestilt.
/ritzau/FINANS

De to største huller i Maersk Drillings ordrebog er de to nye boreskibe, selskabet har bestilt, men endnu ikke fundet kunder til.

De bliver leveret i midten af 2014, men det er endnu ikke noget, der får sveden frem på panden i Mærsk-datterselskabet, fortæller kommerciel direktør Martin Fruergaard.

"Vi har en interesse i at få kontrakterne så hurtigt som muligt, men det er ikke unormalt, at man knap et år før leveringen ikke har dem på plads," siger Martin Fruergaard til Ritzau Finans og tilføjer:

"Men kommer vi ind i foråret næste år (uden kontrakter til boreskibene, red.), kan det godt være, at jeg begynder at blive nervøs."

Maersk Drilling bestilte i foråret fire nye, højteknologiske boreskibe hos Samsung-værftet i Sydkorea for i alt 2,6 mia. dollar (14,4 mia. kr.).

I juni og oktober 2012 kom der kontrakter på plads til de første to skibe, der leveres i fjerde kvartal af 2013 og første af 2014 og skal bore på dybt vandt for kunder i Den Mexicanske Golf - til dagsrater på henholdsvis 555.000 og 635.000 dollar.

De næste venter Maersk Drilling dog at sende til sit tredje fokusområde ud over Golfen og Nordsøen.

"Vi fokuserer meget på Vestafrika for at forfølge vores strategi om dybt vand i det område. I vores pipeline er der en del muligheder, som vi arbejder på. Hvor hurtigt det går, er svært at svare på, men der er i hvert fald ting, som forhåbentlig bliver til noget som vi går frem," siger Martin Fruergaard.

Maersk Drilling: Norsk marked holder styrken

Maersk Drilling: Optioner kan opfylde 2018-mål

Maersk Drilling bestiller jack-up til 3,6 mia. kr. 

/ritzau/FINANS

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også