EnergiWatch

Maersk Drilling: Optioner kan opfylde 2018-mål

Med ny rig-bestilling - og option på to mere - nærmer Maersk Drilling sig sit 2018-mål, lyder det fra selskabet.

Med onsdagens bestilling af en ny borerig – og optioner på to mere – kommer Maersk Drilling meget tæt på at kunne opfylde sit 2018-mål, vurderer selskabet.

Her er det nemlig meningen, at borerigdivisionen skal levere 1 mia. dollar i overskud til A.P. Møller – Mærsk – et løft fra 347 mio. dollar i 2012.

De nuværende 16 rigge i flåden og nu otte i ordrebogen er ikke helt nok til at nå målet, men med en eller to flere i et lignende prisniveau – som Maersk Drilling netop har fået option på hos koreanske Daewoo Shipbuilding – burde milliarden være i rækkevidde, fortæller kommerciel direktør Martin Fruergaard til Ritzau Finans.

Den jack-up-rig, Maersk Drilling netop har bestilt, har allerede en kunde i hus i form af en femårig aftale med BP i Norge til 812 mio. dollar (4,5 mia. kr.), der endda kan blive forlænget med fem år oveni.

Kunder i hus

Og også for de to rigge, selskabet nu har option på – som ligeledes er bygget særligt til det barske miljø i Nordsøen – vil Maersk Drilling gerne have kunderne i hus, før der eventuelt sættes blæk på ekstrabestillingen hos værftet.

"Optionerne kører nogle måneder endnu, så vi har tid nok til at gå ud og finde en ny kontrakt," siger Martin Fruergaard og uddyber:

"Vi vil kigge på, om vi kan finde nogle attraktive kunder, der skal bruge de her rigge, og vi er fortsat positive omkring det norske marked."

Med dagens ordre kommer Maersk Drilling op på 10 rigge i norsk farvand – når man tæller de endnu ikke leverede med – og det gør Mærsk-datteren til den ”klart største” spiller i landet med dertil hørende stordriftsfordele ifølge Martin Fruergaard.

Maersk Drilling bestiller jack-up til 3,6 mia. kr.

 

/ritzau/FINANS

Mere fra EnergiWatch

Equinor bygger batterilager i Storbritannien

Det norske olieselskab har truffet den endelige investeringsbeslutning på et britisk batteriprojekt, der samtidig bliver det første projekt i et nyt strategisk partnerskab med Noriker Power.

Niras opruster grønt marked med ny direktør

Til at lede den grønne energiomstilling ansætter Niras kemiingeniør med speciale i Power-to-X og grønne brændstoffer Thomas Vadum la Cour. Han kommer fra stilling i Haldor Topsøe.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs