S: Er Venstre i lommen på olieselskaberne?

I kølvandet på den omstridte olieaftale skyder Socialdemokraterne nu på Venstre for ikke at oplyse, om partiet modtager penge fra utilfredse olieselskaber.
Foto: socialdemokratiet
Foto: socialdemokratiet

Under debatten om den nyligt vedtagne olieaftale, der strammer beskatningen i Nordsøen for en række olieselskaber, har Venstre skudt hårdt på regeringen. Partiet har taget olieselskabernes standpunkt og sagt, at olieaftalen er med til at sende arbejdspladser ud af landet.

Venstre tør ikke love nye oliejob

Men nu skyder Socialdemokraterne bolden tilbage til oppositionspartiet og beskylder inddirekte Venstre for at modtage penge fra olieindustrien.

På forskellige sociale medier efterspørger flere socialdemokrater således svar på, om Venstre har modtaget penge via erhvervsklubber, hvor man ikke kan se, hvem der har givet donationerne. Socialdemokraternes politiske ordfører Magnus Heunicke siger til TV2, at han mener, at "Venstre har placeret sig et meget underligt sted i den her debat," og at når Venstre ikke vil svare, "så kan man konkludere sit."

Venstres Kristian Jensen glider dog af over for TV2 og skyder i stedet tilbage på regeringspartiet:

"Lovgivningen er ganske klar på det område. Sådan er reglerne for os, ligesom for alle andre. Det rigtige spørgsmål er et andet. Nemlig; mener Socialdemokraterne at politisk indflydelse kan købes for penge? For mener de det, så synes jeg virkelig, man skal til at se på de mange penge, som Socialdemokraterne får fra fagbevægelsen."

Til det replicerer Magnus Heunicke, at Socialdemokraterne vedstår, at partiet modtager penge fra fagbevægelsen, og at "vi er enige med fagbevægelsen om mange ting, og det synes vi er meget ærligt."

Klik her og tilmeld dig to gratis daglige nyhedsbreve fra EnergiWatch

Vil du prøve EnergiWatch gratis i 40 dage? Klik her

 

Avis: Bayerngas kan sagsøge staten

Oliechef angriber skråsikker Holger K 

EL: Nordsøaftalen med Mærsk stinker

 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også