Maersk Oil om skatteappel: Vi har fulgt reglerne

Maersk Oil har torsdag appelleret en afgørelse fra Skat om skattepligtige indkomster, der løber op i en værdi af 300 mio. kr.
Ifølge Mikkel Falkenberg, juridisk chef hos Maersk Oil, er det Skats holdning, at Mærsk Olie og Gas burde have udstedt regninger til sine datterselskaber i Qatar og Algeriet for en række almene, globale undersøgelser for at afdække, om der var mulighed for efterforskning af produktion i andre dele af verden.
Maersk Oil appellerer Skat-afgørelse om 300 mio.
I stedet for at placere udgifterne til undersøgelserne i Qatar og Algeriet, er de indregnet i det danske selskabs regnskab. Men det er helt efter reglerne, mener Mærsk Olie og Gas.
"Det skyldes, at vores praksis, som vi har haft i mange år, er indrettet på baggrund af en afgørelse, vi fik fra Ligningsrådet midt i 1980'erne. Den fastslog, at vi kunne fradrage denne slags omkostninger. Sidenhen har vi indrettet vores praksis ud fra det, og der er ikke sket ændringer i skattelovgivningen, som efter vores opfattelse ændrer muligheden for at foretage det fradrag," lyder det fra Mikkel Falkenberg.
Klik her og tilmeld dig to gratis daglige nyhedsbreve fra EnergiWatch
Vil du prøve EnergiWatch gratis i 40 dage? Klik her
Ifølge Mikkel Falkenberg er det Maersk Oils vurdering, at selskabet har et stærkt grundlag i de danske skatteregler, og det er grundlaget for, at afgørelsen er blevet appelleret.
Maersk Oils juridiske chef påpeger endvidere, at selskabet har meget væsentlige efterforskningsomkostninger, men at de omkostninger, der tales om i denne sag, vedrører meget tidlige forundersøgelser, som udgør en meget lille del af de samlede efterforskningsomkostninger.
"Lige så snart vi har fundet et område af verden, som har vores interesse, så investerer vi der, og så vil efterforskningsomkostninger gå til leje af borerigge og så videre. Den væsentligste del af efterforskningsomkostningerne vil blive henført til det land og så trukket fra i den skattepligtige indkomst i det land," forklarer den juridiske chef.
Landsskatteretten påbegynder sin behandling af sagensenere i september.
/ritzau/FINANS