Udsigt til diplomatisk Syrien-løsning sender olien ned

Efter længere tid med udsigt til en militær indgriben falder olieprisen nu som følge af amerikansk opblødning i Syrien-konflikten.
RITZAU FINANS

En opblødning i den amerikanske holdning til en militær indgriben i Syrien får tirsdag morgen oliepriserne til at dykke.

USA's præsident, Barack Obama, er åben for diplomatiske forhandlinger om Syriens kemiske våben, så man undgår et militært angreb, lyder det nu fra Washington.

En tønde af den europæiske referenceolie, Brent, koster tirsdag morgen 112,95 dollar mod en pris på 114,80 dollar mandag ved 17-tiden. En tønde af den amerikanske referenceolie, West Texas Intermediate, koster samtidig 108,70 dollar, hvor en tønde mandag eftermiddag kostede 109,90 dollar.

Klik her og tilmeld dig to gratis daglige nyhedsbreve fra EnergiWatch

Vil du prøve EnergiWatch gratis i 40 dage? Klik her

Barack Obamas ændrede holdning kommer, efter at Rusland har opfordret Syrien til at udlevere sine kemiske våben til international kontrol og få dem tilintetgjort.

Udspillet betegnes af præsident Obama som "en potentiel positiv udvikling," og han lovede mandag aften at tage det russiske forslag alvorligt.

"Vi vil forfølge dette diplomatiske spor. Jeg håber inderligt, at det her kan blive løst uden brug af militærmagt," sagde præsidenten i et interview med Fox News.

Barack Obama og Ruslands præsident, Vladimir Putin, drøftede muligheden for et diplomatisk initiativ i forhold til Syrien på sidste uges G20-topmøde. Obama har efterfølgende sagt til CNN, at det russiske forslag kan lede frem til et muligt "gennembrud" i krisen om Syriens kemiske våben, som amerikanerne tidligere har sagt, at de vil sætte ud af spillet.

"Hvis vi kan opnå dette begrænsede mål uden at foretage militær handling, vil det være min præference," lød det fra Obama.

Underleverandør skruer ned til årlig vækst på 20 pct.

Nye rigge giver skvulp hos Maersk Drilling

Minister afviser tysk olieønske 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

Job

Se flere jobs