EnergiWatch

Minister afviser tysk olieønske

Det tyske olieselskab Bayerngas så gerne en lempeligere indfasning af regeringens strammere oliebeskatning, men det kan transportministeren ikke se fidusen i.

Foto: CARSTEN INGEMANN

Olieselskaber, der bliver ramt af en øget beskatning som følge af regeringens planer om en togfond til små 30 mia. kr., kan godt glemme at få en mere økonomisk mild indfasning af reglerne.

Det siger den nye transportminister Pia Olsen Dyhr i dag til Berlingske.

Avis: Milliardsalg gik i vasken for DONG 

Især det tyske olieselskab Bayerngas har været yderst kritisk over for de nye regler og har i et brev til regeringen efterspurgt en mere lempelig indfasning, men transportministeren afviser:

"Det vigtige for mig er, at man ligestiller de forskellige selskaber, som borer efter olien. At man altså ligestiller Bayerngas med f. eks. Mærsk," siger hun.

Grunden til at Bayerngas bliver ramt af reglerne skyldes, at selskabet arbejder på en ældre licens, som omfatter et fradrag, som nu bliver kraftigt reduceret.

Klik her og tilmeld dig to gratis daglige nyhedsbreve fra EnergiWatch

Vil du prøve EnergiWatch gratis i 40 dage? Klik her

 

Disse selskaber konkurrerer om Nordsølicenser 

Lav oliepris slår hul i regeringens togfond

DUC slipper med at betale mindre i skat 

Mere fra EnergiWatch

Københavns klimamål på vej op i den blå luft

Efter glippet udbudsdeltagelse kræver det "mirakler" at få CO2-fangst i storskala i 2025, konstaterer ARC. Borgmester erkender, at det ser svært ud for hovedstaden at leve op til sit klimamål uden, og vil have regeringen til at ændre på reglerne.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs