EnergiWatch

Syrien-situation og lagerstatus holder oliepris oppe

Olieprisen er steget efter torsdagens rapport fra det amerikanske energiministerium.

Olieprisen er styrket efter torsdagens lagerrapport fra det amerikanske energiministerium, men Syrien-spørgsmålet spøger fortsat.

En tønde af den europæiske referenceolie, Brent, koster fredag morgen 115,25 dollar mod en pris på 114,70 dollar torsdag ved 17-tiden. En tønde af den amerikanske referenceolie, West Texas Intermediate, koster samtidig 108,35 dollar, hvor en tønde torsdag eftermiddag kostede 107,65 dollar.

Lageropgørelsen viser, at de amerikanske lagre af råolie faldt 1,8 mio. tønder i sidste uge. Ifølge Bloomberg News var der ventet et fald på 2,0 mio. tønder. Samtidig steg kapacitetsudnyttelsen på raffinaderierne med 0,5 pct.point til 91,7 pct. Her have analytikerne ventet et fald på 0,5 pct.point.

"Lagerbeholdningerne fortsætte med at falde, hvilket gavner markedet. Samtidig venter markedet på den fulde påvirkning af situationen i Syrien," siger råvarehandler Adam Wise fra Manulife Asset Management i Boston til Bloomberg News.

Norske olieselskaber spår rekordstore investeringer

Statoil skaber 700 nye arbejdspladser i Aberdeen

Mere fra EnergiWatch

Ørsted tvinges til at udskyde kulstop

Regeringen beordrer Ørsted til at holde tre kul- og oliefyrede kraftværker i drift frem til 2024. Energiselskabet fastholder mål om CO2-neutralitet i 2025.

Læs også

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs