EnergiWatch

Syrien-situation og lagerstatus holder oliepris oppe

Olieprisen er steget efter torsdagens rapport fra det amerikanske energiministerium.

Olieprisen er styrket efter torsdagens lagerrapport fra det amerikanske energiministerium, men Syrien-spørgsmålet spøger fortsat.

En tønde af den europæiske referenceolie, Brent, koster fredag morgen 115,25 dollar mod en pris på 114,70 dollar torsdag ved 17-tiden. En tønde af den amerikanske referenceolie, West Texas Intermediate, koster samtidig 108,35 dollar, hvor en tønde torsdag eftermiddag kostede 107,65 dollar.

Lageropgørelsen viser, at de amerikanske lagre af råolie faldt 1,8 mio. tønder i sidste uge. Ifølge Bloomberg News var der ventet et fald på 2,0 mio. tønder. Samtidig steg kapacitetsudnyttelsen på raffinaderierne med 0,5 pct.point til 91,7 pct. Her have analytikerne ventet et fald på 0,5 pct.point.

"Lagerbeholdningerne fortsætte med at falde, hvilket gavner markedet. Samtidig venter markedet på den fulde påvirkning af situationen i Syrien," siger råvarehandler Adam Wise fra Manulife Asset Management i Boston til Bloomberg News.

Norske olieselskaber spår rekordstore investeringer

Statoil skaber 700 nye arbejdspladser i Aberdeen

Mere fra EnergiWatch

Siemens Gamesas milliarddyre problem er halvvejs selvforskyldt

Selv om det i høj grad er lykkedes at presse eksterne omkostninger over på kunderne, leveres landvindprojekter til en værdi af omkring 15 milliarder til nulmargin over de næste år, konstaterer mølleproducentens topchef. Her og der er det nok gået lidt for hurtigt.

Læs også

Seneste nyt

Se flere jobs