Syrien holder oliepriserne høje

Konflikten i Mellemøsten bidrager fortsat til en høj oliepris. Investorer afventer USA's mulige aktion i Syrien .
RITZAU FINANS

Syrien står igen i centrum på oliemarkedet mandag morgen. Det amerikanske senat ventes at stemme om en resolution om en aktion mod Syrien senere på ugen, og indtil da afventer investorerne udviklingen.

En tønde af den europæiske referenceolie, Brent, koster mandag morgen 116,15 dollar mod en pris på 115,70 dollar fredag ved 17-tiden. En tønde af den amerikanske referenceolie, West Texas Intermediate, koster samtidig 110,35 dollar, hvor en tønde fredag eftermiddag kostede 109,40 dollar.

Frygten for en eskalering og spredning af problemer i Syrien holder oliepriserne oppe. Det er på trods af en mindre import af olie og olieprodukter til Kina.

Klik her og tilmeld dig to gratis daglige nyhedsbreve fra EnergiWatch

Vil du prøve EnergiWatch gratis i 40 dage? Klik her

Importen i august faldt 18 pct. i forhold til juli, viser nye data fra myndighederne i Beijing.

Ifølge anonyme kilder vil præsident Barack Obama mødes med Senatets Demokrater på Capitol Hill tirsdag for at diskutere det syriske spørgsmål. Ifølge avisen The Los Angeles Times er det amerikanske forsvarsministerium, Pentagon, ved at forberede intense og længere bombeangreb på Syrien end oprindeligt planlagt. Angrebene skal gennemføres over tre dage, forlyder det.

Imens bestrider Syriens præsident Bashar al-Assad de amerikanske beskyldninger om brugen af kemiske våben mod civile i sidste måned. Det sker i et interview med CBS News.

"Der sker en masse i øjeblikket, og investorerne er parat til at fastholde værdiansættelsen og priserne omkring det nuværende niveau, mens de afventer den videre udvikling i især Syrien," siger markedsananlytiker Ric Spooner fra CMC Markets i Sydney til Bloomberg News.

Norges oliemilliarder rækker ”uoverskueligt” længe 

Statoil og ABB starter stort undersøisk samarbejde 

Norske olieselskaber spår rekordstore investeringer

Underleverandør skruer ned til årlig vækst på 20 pct. 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Læs også