Norske olieselskaber spår rekordstore investeringer

Investeringerne i olie og gas i nabolandet bliver langt højere i 2013, end de var sidste år, forudser selskaberne i branchen.
Foto: Statoil / Øyvind Hagen
Foto: Statoil / Øyvind Hagen
NICOLAJ VORRE

Den norske olie- og gasindustri er i forvejen i fuld fremdrift, men har alligevel plads til at køre i et endnu højere gear. Det er i hvert fald forventningen hos de norske olieselskaber, som forudser skyhøje investeringer i sektoren i 2013. 

Det skriver offshore.no

Lige under 200 mia. danske kroner vil blive investeret i 2013, hvis man skal tro selskaberne – og det er rekord for sektoren.

Klik her og tilmeld dig to gratis daglige nyhedsbreve fra EnergiWatch

Vil du prøve EnergiWatch gratis i 40 dage? Klik her

Det er Statistisk sentralbyrå, den norske pendant til Danmarks Statistik, der har samlet tallene, som bliver opgjort for hvert kvartal. De viser desuden, at olieselskabernes optimisme for fremtiden ikke stopper ved 2013.

Således lyder de foreløbige forventninger for 2014, at der vil blive investeret for 200,5 mia. danske kroner i sektoren.

De positive forventninger knyttes hovedsageligt til investeringer i udbygning af felter, drift på oliefelter og rørtransport.

Skattestramning på vej

De positive forventninger til den norske oliebranche kan virke en smule paradoksale i forhold til, at den norske regering i maj indikerede, at branchens gunstige afskrivningsregler vil blive strammet.

Her ville regeringen hente et provenu, som skulle bruges til skattelettelser på omkring 3,3 mia. danske kroner i ”fastlandsøkonomien”.

Statsminister Jens Stoltenberg begrundede dengang den potentielle skattestramning med, at dele af den norske økonomi blev ramt langt hårdere af den finansielle krise end olieindustrien.

Du kan se selskabernes forventninger til den norske olieindustri her.

 

Statoil skaber 700 nye arbejdspladser i Aberdeen

Norsk regeringsparti: Ny olie skal blive i jorden 

Nye rigge giver skvulp hos Maersk Drilling 

DUC slap lettere fra skattestramning 

 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs ogsåFoto: Everfuel

Alle brintstationer i Danmark lukker

For abonnenter