EnergiWatch

Maersk Drilling opjusterer forventninger

Et stærkt resultat i Maersk Drilling takket være en højere driftstid får smilet frem hos topchef Nils Smedegaard.

Maersk Drilling forøgede i 2. kvartal 2013 sit resultat med 52 mio. dollar i forhold til samme periode som året før. Dermed nåede selskabet et resultat efter skat på 150 mio. dollar i 2. kvartal 2013. Det forberede resultat skyldes en høj oppetid på selskabets rigge og en høj kapacitetsudnyttelse.

Af samme grund varsler Maersk Drilling derfor nu om en opjusterering for året som helhed. Drilling forventer nu at nå et resultat væsentligt over 2012-resultatet, der var på 347 mio. dollar. Tidligere forventede man blot et bedre resultat end i 2012.

"Det er en rigtig, rigtig fint historie i det her kvartal. Bedst kvartal nogensinde. Helt fantastiske oppetider på store borerigge og også i industrisammenhæng usædvanlig god drift. Det er de forhåbentlig rigtig stolte af. Det er i i hvert fald rigtig stærkt gjort. Derfor er de godt på vej mod at levere den milliard i resultat, de skal i 2018," lyder det fra Maersk-topchef Nils Smedegaard på et konferenceopkald her til morgen.

Maersk Drilling melder "alt udsolgt"

Langt bedre driftstid

Hvor den effektive operationelle driftstid i 2. kvartal 2012 var på 86 procent, nåede den i 2. kvartal 2012 hele 96 procent.

Norge er fortsat et stærkt marked for Maersk Drilling, hvor alle ni ultra-harsh jack-up rigge er på lange kontrakter  - hvilket også vil gælde for de seks nye rigge, der er på vej.

Maersk Drillings kontraktsdækning er 100 procent for resten af 2013, 86 procent for 2014, 58 procent for 2015 og 44 procent for 2016. Det giver en samlet ordrebeholdning ved udgangen af andet kvartal på 6,6 mia. dollar. Det er 800 mio. dollar mere end på samme tidspunkt sidste år.

“Jeg vil ikke sige noget om, hvornår vi kommer til at placere ordre på borerrigge. Vi tager syv ordre i drift over den næste toårsperiode, det vil selvfølgelig løfte indtjeningspotentialet væsentligt. Og så vil nye ordreplaceringer til værfterne afhænge af, om vi får fornuftige kontrakter med kunderne. Men tiden er ikke til at bestille på spekulation i øjeblikket,” lyder det fra Nils Smedegaard.

Klik her og tilmeld dig to gratis daglige nyhedsbreve fra EnergiWatch

Vil du prøve EnergiWatch gratis i 40 dage? Klik her

Mere fra EnergiWatch

Nye danske gasprojekter gemmer sig under overfladen

Total Energies har allerede annonceret – men udskudt – planer om at udvikle Valdemar Bo Syd og Halfdan Nord. Efter dem ligger også en række andre danske projekter klar i pipelinen, som analysehuset Rystad forventer investeringer i for flere milliarder kroner frem mod 2030.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs