EnergiWatch

Australiere øjner stor skuffelse fra Maersk Oil

Når Mærsk-gruppen fredag fremlægger regnskab for første halvår kan det meget vel indeholde skuffelser fra olie-divisionen, forudser det australske finanshus Macquarie.

Foto: Maersk Oil

Det australske finanshus Macquarie frygter en stor skuffelse fra Maersk Oil i det kommende halvårsregnskab fredag fra A.P. Møller - Mærsk.

Forud for regnskabet sænker finanshuset såvel kursmål og anbefaling på Mærsk-aktien - anbefalingen til "underperform" og kursmålet til 41.000 kr. Tidligere hed anbefalingen "neutral" med et kursmål på 44.000 kr.

"Maersk Oil kan skuffe betydeligt i andet kvartal, skriver Macquarie i en analyse," som Ritzau Finans er kommet i besiddelse af. Finanshuset peger på fire forhold, der risikerer at bane vej for en skuffelse, herunder at konsensus forudsætter en gennemsnitlig oliepris på 104,3 dollar per tønde igennem andet kvartal.

Klik her og tilmeld dig to gratis daglige nyhedsbreve fra EnergiWatch

Vil du prøve EnergiWatch gratis i 40 dage? Klik her

Konsensus for olieprisen skal ifølge Macquarie ses i forhold til en gennemsnitspris for Brent-olie på 102,6 dollar per tønde. Finanshuset selv har lagt en oliepris på 100,2 dollar per tønde til grund for sine estimater.

Derudover er konsensus en Maersk Oil produktionsandel i kvartalet på 246.000 boepd, men det vurderer Macquarie er for højt sat og estimerer blot 234.000, da specielt produktionen i Danmark ventes skuffe.

Det tredje er, at konsensus ifølge Macquarie muligvis ikke tager højde for sen sæsonmæssig stigning i udvindingsudgifterne. For det fjerde peger finanshuset på, at konsensus undervurderer D&A-omkostningerne (ned- og afskrivninger, red), som det venter sandsynligvis vil stige betydeligt i andet kvartal.

Macquarie venter, at Maersk Oil for andet kvartal vil kunne levere et resultat på 164 mio. dollar, hvilket er 46 pct. lavere en konsensusestimatet på 305 mio. dollar. Finanshuset venter heller ikke noget opløftende resultat for Maersk Line, hvor det estimerer et spinkelt overskud på 9 mio. dollar i andet kvartal mod et konsensusestimat på 66 mio. dollar.

Mærsk aflægger regnskab fredag kl. 8.00. Mærsk-aktien lukkede fredag i 45.200 kr.

Klik her og tilmeld dig to gratis daglige nyhedsbreve fra EnergiWatch

Vil du prøve EnergiWatch gratis i 40 dage? Klik her

Mere fra EnergiWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs