EnergiWatch

Golfen boomer igen

Dødvandet efter Deepwater Horizon-katastrofen er vendt til en spirende udvikling for olieaktiviteten i den Mexicanske Golf.

Det sendte chokbølger igennem hele olieindustrien, da BP's Deepwater Horizon-ulykke i 2010 betød verdenshistoriens største utilsigtede olieudslip, og samtidig satte det mange aktiviteter i Golfen på standby.

Nu er udviklingen imidlertid vendt.

Ifølge Bloomberg oplever området nemlig nu den største vækst i verden på offshoremarkedet.

I dag er der 36 dybvandsborerigge i den amerkanske del af golfen, men antallet vil vokse til 60 ved slutningen af 2015, fortæller Brian Uhlmer, analytiker hos Global Hunter Securities LLC i Houston, Texas.

Klik her og tilmeld dig to gratis daglige nyhedsbreve fra EnergiWatch

Vil du prøve EnergiWatch gratis i 40 dage? Klik her

Det vil kræve for i alt 16 mia. dollar i investeringer og vil bl.a. komme fra selskaber som Chevron og Anadarko, der har fundet store mængder olie i området, men som mangler at bore op til 20 nye brønde.

"Golfen har haft sin andel af nye fund. Lige nu er Golfen den hurtigst voksende dybhavs-region i verden," siger Chris Beckett, CEO hos boreselskabet Pacific Drilling SA til Bloomberg.

Udviklingen vil sætte endnu mere fut på den amerikanske energiproduktion, som i forvejen har turbo på som følge af den enorme skifergas- og olieudvinding. Ifølge den amerikanske energimyndighed EIA vil udviklingen i Golfen sende olieproduktionen op med 23 pct. fra marts i år til 1,55 mio. tønder om dagen i december i 2014.

USA lækker mere olie end Exxon Valdez 

BP's erstatningsfond tæt på at løbe tør

Mærsk: Drilling venter voldsom vestafrikansk vækst

BP blæser til kamp mod oliesagsøgere 

Mere fra EnergiWatch

Vestas-opkøb skyder KK Wind op omkring fem milliarder

Det suverænt største køb skal ikke blot gøre KK Wind Solutions eksklusiv leverandør til Vestas men også skyde leverandøren ind på det kinesiske marked – og gøre det både lettere og billigere at skaffe komponenter, konstaterer topchef.

Bioenergien fortsætter højt tempo hos Novozymes

Det danske enzymselskab har lagt yderligere på sin division for bioenergi i andet kvartal, hvor selskabet kan fremvise en organisk vækst på knap 20 pct. Finansdirektøren forventer, at man snart indhenter niveauet før corona.

Nel leverer nyt millionunderskud

Trods sorte tal på bundlinjen for første kvartal lander Nel Hydrogen igen et trecifret millionunderskud efter årets andet af slagsen. Det er dog lykkedes det norske brintselskab at mindske det røde tal en kende sammenlignet med i fjor.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs