Golfen boomer igen

Dødvandet efter Deepwater Horizon-katastrofen er vendt til en spirende udvikling for olieaktiviteten i den Mexicanske Golf.

Det sendte chokbølger igennem hele olieindustrien, da BP's Deepwater Horizon-ulykke i 2010 betød verdenshistoriens største utilsigtede olieudslip, og samtidig satte det mange aktiviteter i Golfen på standby.

Nu er udviklingen imidlertid vendt.

Ifølge Bloomberg oplever området nemlig nu den største vækst i verden på offshoremarkedet.

I dag er der 36 dybvandsborerigge i den amerkanske del af golfen, men antallet vil vokse til 60 ved slutningen af 2015, fortæller Brian Uhlmer, analytiker hos Global Hunter Securities LLC i Houston, Texas.

Klik her og tilmeld dig to gratis daglige nyhedsbreve fra EnergiWatch

Vil du prøve EnergiWatch gratis i 40 dage? Klik her

Det vil kræve for i alt 16 mia. dollar i investeringer og vil bl.a. komme fra selskaber som Chevron og Anadarko, der har fundet store mængder olie i området, men som mangler at bore op til 20 nye brønde.

"Golfen har haft sin andel af nye fund. Lige nu er Golfen den hurtigst voksende dybhavs-region i verden," siger Chris Beckett, CEO hos boreselskabet Pacific Drilling SA til Bloomberg.

Udviklingen vil sætte endnu mere fut på den amerikanske energiproduktion, som i forvejen har turbo på som følge af den enorme skifergas- og olieudvinding. Ifølge den amerikanske energimyndighed EIA vil udviklingen i Golfen sende olieproduktionen op med 23 pct. fra marts i år til 1,55 mio. tønder om dagen i december i 2014.

USA lækker mere olie end Exxon Valdez 

BP's erstatningsfond tæt på at løbe tør

Mærsk: Drilling venter voldsom vestafrikansk vækst

BP blæser til kamp mod oliesagsøgere 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

Foto: Brian Karmark

Bladt afskediger topchef

For abonnenter