Golfen boomer igen

Dødvandet efter Deepwater Horizon-katastrofen er vendt til en spirende udvikling for olieaktiviteten i den Mexicanske Golf.

Det sendte chokbølger igennem hele olieindustrien, da BP's Deepwater Horizon-ulykke i 2010 betød verdenshistoriens største utilsigtede olieudslip, og samtidig satte det mange aktiviteter i Golfen på standby.

Nu er udviklingen imidlertid vendt.

Ifølge Bloomberg oplever området nemlig nu den største vækst i verden på offshoremarkedet.

I dag er der 36 dybvandsborerigge i den amerkanske del af golfen, men antallet vil vokse til 60 ved slutningen af 2015, fortæller Brian Uhlmer, analytiker hos Global Hunter Securities LLC i Houston, Texas.

Klik her og tilmeld dig to gratis daglige nyhedsbreve fra EnergiWatch

Vil du prøve EnergiWatch gratis i 40 dage? Klik her

Det vil kræve for i alt 16 mia. dollar i investeringer og vil bl.a. komme fra selskaber som Chevron og Anadarko, der har fundet store mængder olie i området, men som mangler at bore op til 20 nye brønde.

"Golfen har haft sin andel af nye fund. Lige nu er Golfen den hurtigst voksende dybhavs-region i verden," siger Chris Beckett, CEO hos boreselskabet Pacific Drilling SA til Bloomberg.

Udviklingen vil sætte endnu mere fut på den amerikanske energiproduktion, som i forvejen har turbo på som følge af den enorme skifergas- og olieudvinding. Ifølge den amerikanske energimyndighed EIA vil udviklingen i Golfen sende olieproduktionen op med 23 pct. fra marts i år til 1,55 mio. tønder om dagen i december i 2014.

USA lækker mere olie end Exxon Valdez 

BP's erstatningsfond tæt på at løbe tør

Mærsk: Drilling venter voldsom vestafrikansk vækst

BP blæser til kamp mod oliesagsøgere 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Foto: Illustration: Floating Power Plant

Dansk udvikler køber 4 MW-mølle af Siemens Gamesa

For abonnenter

Den 1. juni begyndte Senvions tidligere økonomidirektør Manav Sharma som amerikansk landechef for Nordex. Snart får han en ny fabrik at råde over. | Foto: Senvion

Nordex genstarter produktion i USA

For abonnenter

Læs også