EnergiWatch

USA lækker mere olie end Exxon Valdez

I 2012 var der 16 olie- eller gasudslip om dagen i USA. Samlet bliver det til et større udslip end ved den enorme oliekatastrofe i Alaska i 1989.

Foto: IMO

Der var tale om en af de største menneskeskabte katastrofer nogenside, da olietankeren Exxon Valdez i 1989 løb på grund ved Prince William Sound i Alaska og sendte flere hundredetusinde tønder olie ud i den smukke nordamerikanske natur.

Nu viser det sig imidlertid, at udslippet på ingen måde er særlig stort i forhold til de udslip, som den amerikanske olie- og gasindustri årligt skaber ved uheld.

Det ansete amerikanske energisite Energywire har brugt fire måneder på at gennemgå data om udslip fra alle landets stater i 2012, og resultatet viser, at uheld i industrien på ingen måde er et særsyn.

Hver dag sker der således 16 utilsigtede udslip af olie, gas, frackingvæske (til brug ved skifergasboringer, red.) og lignende, viser rapporten.

I alt var der mere end 6.000 uheld i 2012 - hvilket er en stigning på 17 pct. i forhold til sidste rapport i 2010 - og i alt betød det et samlet udslip på 15,6 mio. gallons - det er således markant mere end Exxon Valdez' 11 mio. gallons.

BP's erstatningsfond tæt på at løbe tør 

Ifølge rapporten er de 15,6 mio. gallons end da formentlig i underkanten, eftersom data fra visse stater er ufuldstændige.

På den positive side er de fleste af udslippene ikke så store - 100 gallon eller mindre - hvilket betyder, at oprydningen dermed også er lettere.

Exxon Valdez-katastrofen var dog ikke meget sammenlignet med ulykken i 2010 ved BP's Deepwater Horizon i den Mexikanske Golf. Her estimeres udslippet at ligge på omkring 210 mio. gallons efter 87 dages udslip.

Efter Deepwater Horizon: BP næsten i mål med strandrensning

Klik her og tilmeld dig to gratis daglige nyhedsbreve fra EnergiWatch

Vil du prøve EnergiWatch gratis i 40 dage? Klik her

Mere fra EnergiWatch

Green Power Denmark roser "historisk aftale"

Danmark bevæger sig med ny klimaaftale mod en grønnere, friere og mere elektrisk fremtid, lyder det fra brancheorganisation, mens projektudvikler kalder det ”afgørende”, at det vil gøre det lettere og hurtigere at sætte vedvarende energianlæg op på land.

DI: Politikerne har taget ansvaret på sig

Ny aftale om grøn varme og vedvarende energi skruer gevaldigt op for tempoet på den grønne omstilling, mens den vil frigøre Danmark fra brugen af russisk gas, lyder det fra erhvervsorganisationen Dansk Industri.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs