BP's erstatningsfond tæt på at løbe tør

BP har allerede brugt langt de fleste penge i erstatningsfonden på 20 mia. dollar efter ulykken i den Mexicanske Golf i 2010.
Foto: IMO
Foto: IMO

Oliegiganten BP kan snart løbe tør for midler i den særlige fond, selskabet satte op efter olieudslippet i den Mexicanske Golf i 2010. Fonden, der havde en egenkapital på 20 mia. doller, har allerede givet tilsagn til uddeling af 18.3 mia. dollar, og med den nuværende hastighed på udbetalingerne vil fonden sandsynligvis løbe tør allerede i september i år, skriver Financial Times.

De erstatningerne domstolene har tilkendt ofrene for olieudslippet - der omfatter både enkeltpersoner og firmaer - har været langt større, end BP havde forventet. Det har medvirket til at dræne fonden.

Klik her og tilmeld dig to gratis daglige nyhedsbreve fra EnergiWatch

Vil du prøve EnergiWatch gratis i 40 dage? Klik her

Skal betale alle

BP har nu lagt sag an for at få nedbragt en række af erstatningerne, men om selskabet får medhold vides endnu ikke. BP har forpligtet sig til at dække alle erstatninger, også selv om fonden skulle løbe tør. Så får BP ikke medhold i at få nedsat erstatningerne, kan det blive nødvendigt for selskabet at indskyde nye midler i fonden.

Efter Deepwater Horizon: BP næsten i mål med strandrensning

Som en del af forliget omkring oliekatastrofen i den Mexicanske Golf afgav BP indflydelse over, hvordan erstatningerne skulle beregnes. Det er den kontrol, BP nu søger at gå rettens vej for at genvinde. BP har samtidig i helsidesannoncer i New York Times, Washington Post og Wall Street Journal erklæret, at de vil betale alle rimelige erstatninger. Men samtidig argumentere BP i annoncerne for, at der med de nuværende udbetalinger bliver tildelt erstatning til personer og firmaer, der ikke fortjener pengene.

Oliegiganter vil investere milliarder i Alaska

"Uanset hvad man måtte mene om BP, så kan vi alle blive enige om, at det er forkert at give penge til personer, der ikke har fortjent dem. Og det er urerfærdigt over for alle omkring den Mexicanske Golf - fiskerne, restauranterne, hotellerne og alle de andre hårdtarbejdende mennesker-  der har søgt erstatning for reelle tab," skriver BP i annoncerne.

Klik her og tilmeld dig to gratis daglige nyhedsbreve fra EnergiWatch

Vil du prøve EnergiWatch gratis i 40 dage? Klik her

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også