EnergiWatch

BP blæser til kamp mod oliesagsøgere

Bunkevis af sagsanlæg efter Deepwater Horizon-katastrofen er fra personer, der ikke har fortjent en eneste dollar i erstatning, mener BP.

Foto: IMO

”Uanset hvad du mener om BP, så kan vi godt blive enige om, at det er forkert, at nogen tager penge, som ikke er deres.”

Så kontant lyder teksten i en storstilet annoncekampagne fra det britiske olieselskab BP, som bliver bragt i en række af USA’s største medier.

Annoncerne henviser til de mange søgsmål, som selskabet har oplevet i kølvandet på Deepwater Horizon-katastrofen i 2010, hvor et enormt olieudslip forurenede den Mexicanske Golf og strande i området.

Efter Deepwater Horizon: BP næsten i mål med strandrensning 

Ifølge New York Times er der tale om et forsøg fra selskabets side på at komme ud af erstatningsansvar for flere milliarder dollar, som selskabet ikke mener er reelt.

Annoncerne er henvendt til advokater og politikere, som har været store fortalere for, at virksomheder og privatpersoner skulle sagsøge selskabet for ”overdrevne eller ikke-eksisterende tab”, skriver avisen.

”Det er uretfærdigt for alle i Golfen – fiskere, restauranter og hotelejere og andre hårdtarbejdende folk, som har indgivet legitime krav for rigtige tab,” lyder det videre i annoncen, som bl.a. bringes i Wall Street Journal, Washington Post og New York Times.

Mexico sagsøger BP

Klik her og tilmeld dig to gratis daglige nyhedsbreve fra EnergiWatch

Vil du prøve EnergiWatch gratis i 40 dage? Klik her

Mere fra EnergiWatch

Københavns klimamål på vej op i den blå luft

Efter glippet udbudsdeltagelse kræver det "mirakler" at få CO2-fangst i storskala i 2025, konstaterer ARC. Borgmester erkender, at det ser svært ud for hovedstaden at leve op til sit klimamål uden, og vil have regeringen til at ændre på reglerne.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs