EnergiWatch

OPEC fastholder olie-mål for 2013

OPEC-landene vil fastholde en daglig produktion på 30 mio. tønder olie og forsøge at fastholde olieprisen på 100 dollar pr. tønder. Saudi-Arabiens olieminister er ikke bekymret for skiferolie.

OPEC-landene har besluttet at holde fast i deres 2013-mål og forsøge at holde olieprisen omkring 100 dollar pr. tønde.

OPEC-landene vil fastholde produktionen på 30 mio. tønder olie om dagen, resten af året, lød det fra Venezuelas olieminister Rafael Ramirez, ifølge Reuters, efter et møde i OPEC-hovedkvarteret.

Vil OPEC betale for USA's olieboom? 

Saudi-Arabiens olieminister, Ali al-Naimi, sagde, at verdens oliemarkeder er "i god form" og i balance.

Han er tilsyneladende ikke så nervøs for, at amerikanske skiferolie sænker efterspørgslen på olie fra konventionelle kilder.

"Det er ikke første gang, at der er fundet nye oliekilder. Glem ikke historien. Der blev fundet olie i Nordsøen og i Brasilien, så hvorfor al den snak om skiferolie nu?," spurgte han ifølge nyhedsbureauet.

IEA: Nyt oliechok i vente 

Mere fra EnergiWatch

Britisk kapitalfond kan bringe Danmarks næststørste biogaskoncern i spil

Analyse: Med Industriens Pension som største investor i et nordisk partnerskab overtog Arjun Infrastructure Partners lige knap halvdelen af Danmarks næststørste biogaskoncern Bigadan. Efter Shells milliardopkøb af Nature Energy kan den tidligere rent familieejede virksomhed også blive interessant for andre investorer.

Læs også

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs