Maersk Drilling: Kontrakt på jack-up forlænges med to år

Maersk Drillings jack-up rig XL Enhanced er blevet forlænget med to år på Ivar Aasen-projektet af det norske oljeselskab ASA og selskabets partnere. Kontrakten lyder nu på fem år.
AF RITZAU FINANS

Det norske oljeselskab ASA og selskabets partnere på Ivar Aasen-projektet har udnyttet muligheden for at forlænge kontrakten på Maersk Drillings jack-up rig XL Enhanced med to år, så kontrakten nu er på fem år.

Det meddeler Maersk Drilling, der estimerer værdien af den toårige forlængelse til cirka 280 mio. dollar, eller omkring 1,57 mia. kr. Totalt vurderes kontrakten at have en værdi af 700 mio. dollar. Kontrakten giver dog mulighed for forlængelse med yderligere to år, så den i alt kan komme op på syv år.

Klik her og tilmeld dig to gratis daglige nyhedsbreve fra EnergiWatch

Vil du prøve EnergiWatch gratis i 40 dage? Klik her

Riggen er endnu ikke færdig

Kontraktforlængelsen kommer på et tidspunkt, hvor riggen endnu ikke er færdigbygget fra værftet Keppel FELS i Singapore. Riggen ventes at indlede arbejdet på Ivar Aasen-projektet i den norske del af Nordsøen sidst i 2014.

Claus V. Hemmingsen, direktør for Maersk Drilling, udtrykker i meddelelsen glæde over at have forlænget samarbejdet med en værdsat kunde.

Han betegner kontraktforlængelsen som en bekræftelse af behovet for denne type rigge i Norge og en bekræftelse af Maersk Drillings strategi om at udvide selskabets position på det norske marked for jack-up rigge og konsolidere sin markedsledende position i dette segment.

Kæmpeinvesteringer i Nordsøen er et overstået kapitel

Maersk Drillings indkøb på vej til bugnende marked

Statoil går nye veje med egne rigge

Maersk Drilling tæt på udsolgt

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

Job

Se flere jobs