EnergiWatch

Kæmpeinvesteringer i Nordsøen er et overstået kapitel

Der vil ikke længere blive placeret kæmpeinvesteringer i Nordsøen fra Maersk Oil. Fremover bliver det i mindre anlæg, som skal fastholde produktionen, skriver Børsen.

De store investeringer i oliefelter i Nordsøen er et afsluttet kapitel for Maersk Oil. Fremover vil selskabet investere mindre beløb, der skal hjælpe til at holde liv i den danske olieproduktion længst muligt, skriver Børsen:

"Vi får ikke nye store projekter såsom Dan- og Halfdanprojekterne. Men der kommer en del mindre projekter. Hvor meget det summer op til, kan jeg ikke sige, men der kommer en del," siger oliechefen og understreger, at selskabet fortsat vil have et højt aktivitetsniveau.

En ny skole tegner fremtidens energibranche

Maersk Drillings indkøb på vej til bugnende marked

Statoil går nye veje med egne rigge

I april meddelte Maersk Oil investeringer i oliefeltet Tyra i Nordsøen for 4,5 mia. kroner. Et kæmpe beløb, men ikke nødvendigvis for Maersk Oil, mener Jacob Pedersen, analytiker i Sydbank. Han sammenligner det med, at Maersk Oil næsten investerer 6 mia. kr. om årdet.

"Signalet fra Maersk Oil er derfor ikke overraskende, for den danske del af Nordsøen er vigtig for Maersk Oil, men det er et modent område, hvor produktionen er faldende," siger han til Børsen.

Klik her og tilmeld dig to gratis daglige nyhedsbreve fra EnergiWatch

Vil du prøve EnergiWatch gratis i 40 dage? Klik her

Mere fra EnergiWatch

Københavns klimamål på vej op i den blå luft

Efter glippet udbudsdeltagelse kræver det "mirakler" at få CO2-fangst i storskala i 2025, konstaterer ARC. Borgmester erkender, at det ser svært ud for hovedstaden at leve op til sit klimamål uden, og vil have regeringen til at ændre på reglerne.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs