EnergiWatch

Britisk skifergas kan give jobeksplosion

En britisk erhvervsorganisation fordobler nu jobpotentialet for Storbritannien ved at satse på skifergas.

Det kan blive et nyt Nordsø-eventyr.

Sådan lyder budskabet fra den britiske erhvervsorganisation Institute of Directors, som i dag udgiver en rapport om potentialet for skifergas-industrien i Storbritannien.

Ifølge The Telegraph anslår rapporten, at der kan skabes 74.000 nye britiske job i skifergas-industrien – det er mere end en fordobling af et estimat, som organisation kom med for bare otte måneder siden, hvor den forventede 35.000 job.

UK vil give skatterabat til skifergas-efterforskning 

Opjusteringen skyldes, at organisationen nu forventer, at industrien kan se frem til investeringer for 3,7 mia. pund årligt, hvilket vil sætte yderligere gang i arbejdspladser - ”ikke kun geologer og borespecialister, men også byggearbejdere, lastbilschauffører, cementarbejdere, vandteknikere og folk i detail- og servicebranchen,” lyder det i rapporten.

NRGi skifter kurs efter tabt udbudssag

SE følger ikke NRGi's kursændring

Men selv 74.000 arbejdspladser kan vise sig at være i underkanten, lyder det fra Corin Taylor, økonomisk rådgiver i organisationen.

Skifergas er sat på standby 

Udgangspunktet for det nye estimat er nemlig, at den britiske undergrund indeholder 309 mia. kubikfod skifergas - men det estimat stammer fra ældre data. Derfor venter industrien spændt på, hvad en ny undersøgelse fra British Geological Survey, der offentliggøres inden sommer, siger.

Allerede nu går der nemlig rygter om, at deres estimater for gaspotentialet er seks gange så stort – nemlig 1.800 mia. kubikfod skifergas, skriver The Telegraph.

Obama: USA kan blive gaseksportør i 2020 

Mere fra EnergiWatch

Shell afviser at forholde sig til sviner mod dansk raffinaderi

Crossbridge Energy undersøgte raffinaderiet fuldt ud forud for overtagelsen, siger talsperson fra Shell. Talspersonen forholder sig imidlertid ikke til, at raffinaderiet kritiseres i hårde vendinger i en intern mail sendt af en kommunikationsansat hos Shell.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs