EnergiWatch

NRGi skifter kurs efter tabt udbudssag

Alle opgaver der er forbundet til NRGi's forsyningsaktiviteter skal i udbud. Det meddeler netselskabet efter tab af sag om udbud af elmålere.

Foto: Ole Lind

Alt skal i udbud fremover, hvis det har noget med vores forsyningsaktiviteter at gøre. Det meddeler NRGis adm. direktør Søren Sørensen, som begrunder strategien med en kendelse fra Klagenævnet for Udbud fra efteråret 2012.

Ifølge kendelsen fra klagenævnet skulle NRGi have sendt opsætning af 150.000 nye intelligente elmålere i udbud.

"Der er ingen tvivl om, at Klagenævnets afgørelse skaber helt nye retningslinjer for vores branche, som går andre veje end tidligere, men det ser jeg som en positiv udfordring," siger Søren Sørensen i en pressemeddelelse.

"Vi har nemlig valgt at lave et samlet udbud, hvor alle elforsyningsaktiviteter fremover skal varetages af en enkelt leverandør".

Headhunter: Sådan når du til tops i energibranchen 

Direktøren forudser, at hele branchen som følge af dommen kommer til at følge NRGi's kursændring.

"Klagenævnets afgørelse stiller nye krav til os, som branche, om at sende elforsyningsopgaverne i udbud," siger han.

Der er mere end 2,5 mio. husstande i Danmark. Det betyder, at de samlede udbud til opsætning af nye intelligente elmålere i hele landet formentlig løber op i flere milliarder kroner.

Klik her og tilmeld dig to gratis daglige nyhedsbreve fra EnergiWatch

Mere fra EnergiWatch

Ny analyse viser vigtigheden i at bygge og drive energisystemer samlet

I rapporten Systemperspektivanalyse 2022 slår Energinet fast, at det er nødvendigt at tænke på tværs af sektorer og i stedet udvikle og drive det som ét samlet system. Det vil give den maksimale værdiskabelse af den grønne omstilling samt opretholdelse af en høj dansk forsyningssikkerhed.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs