ICS vil have netto nuludledning i 2050

Den internationale rederiforening International Chamber of Shipping støder sig til flokken af aktører, der kalder på klimaneutralitet fra shipping i 2050.
Foto: Petros Giannakouris/AP/Ritzau Scanpix
Foto: Petros Giannakouris/AP/Ritzau Scanpix

Den internationale rederiforening ICS, International Chamber of Shipping, vil have shipping til at sigte efter netto nuludleding af CO2 i 2050.

Det skriver ICS i en meddelelse.

Opfordringen kommer samtidig med, at ICS har sendt et forslag med handlingspunkter til FN's internationale søfartsorganisation IMO frem mod klimatopmødet COP26 i november.

Rederne peger dog på, at målet kun er realistisk, hvis IMO's medlemslande tager konkret handling allerede i forbindelse med topmødet.

Blandt andet vil ICS have regeringerne til at vedtage en CO2-sat for shippingbranchen, hvor midlerne skal placeres i en fond, som skal bruges til at finansiere forskning og udvikling af grønne teknologier og alternative brændstoffer.

ICS slutter sig dermed til et bredt felt, der allerede tæller USA, Storbritanien, nationale rederiforeninger herunder Danmark og Norge og store rederier som Maersk, MSC og CMA CGM.

De vil alle have IMO til at hæve ambitionerne for den globale shippingbranche og site efter nuludledning af CO2 i 2050, i stedet for det nuværende mål, der går på en halvering i 2050 og en udfasning så hurtigt som muligt derefter.

"Hvis et mål om nuludledning skal være mere end en politisk gestus, er regeringerne nødt til at anerkende, hvor stor en udfordring det er at udfase CO2-udledning fra de store oceangående skibe. Kun med de her tiltag, der foreslåes, kan man håndtere hullet i innovation og viden, og den udfordring, der er en global rimelig overgang, som shippings dekarbonisering udgør," siger ICS' generalsekretær Guy Platten i meddelelsen.

(Denne artikel er leveret af vores søstermedie ShippingWatch)

Rolf Habben Jansen vil have at CO2-skat bruges til grønne brændstoffer

Søren Skous pris på CO2 mødes med forbehold af shippingindustrien

Europæiske lande er åbne for både kvoter og skat på CO2

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Ken Bonefeld Nielsen, sikkerhedsrådgiver, Norlys

Norlys forbereder sig på det næstværste

For abonnenter

Anne Højer Simonsen, klimapolitisk chef, DI | Foto: Foto: Søren Nielsen

Tilfredshed med CCS-udspil

For abonnenter

Læs også