EnergiWatch

ICS opfordrer regeringer til at vedtage CO2-skat hurtigst muligt

Den internationale rederiforening opfordrer IMO's medlemslande til at vedtage en omdiskuteret CO2-skat og etablering af en forskningsfond, så shipping kan ramme nuludledning i 2050. Se forslaget her.

Foto: Jeff Chiu/AP/Ritzau Scanpix

I et nyt forslag indsendt til FN's internationale søfartsorganisation IMO forud for klimatopmødet COP26 i næste måned opfordrer den internationale rederiforening ICS sine medlemslande til bl.a. hurtigst muligt at vedtage en CO2-skat og oprettelse af en forskningsfond.

Nærmere bestemt indeholder udspillet fra ICS en række forslag, som rederiforeningen vil have regeringerne til at vedtage for at sikre, at shippingbranchen kan ramme nuludledning af CO2 og drivhusgasser i 2050.

Det gælder først og fremmest den omdiskuterede forskningsfond, som skal finansieres gennem en CO2-skat, der skal betales af rederne, når de køber fossilt brændstof.

Find forslaget her

"Bare at sætte et nyt mål for reduceringen af shippings udledning vil ikke få det til at ske af sig selv," skriver ICS i forslaget og opfordrer til, at fonden godkendes på et møde i IMO's miljøkomite MEPC senere i november, et par uger efter COP26.

Midlerne fra forskningsfonden skal bruges til at hjælpe branchen med at udvikle og implementere teknologier og løsninger, som kan reducere udledningen af drivhusgasser. Det gælder blandt andet alternative brændstoffer og infrastruktur, som ICS påpeger er nødt til at være klar så hurtigt som muligt.

"En netto-nuludledning af CO2 er mulig i 2050. Men kun hvis regeringerne tager de uglamourøse, men presserende beslutninger, der skal til for at styre denne proces gennem et globalt lovgivningsmæssigt rammeværk," siger ICS-formand Esben Poulsson i en meddelelse om forslaget.

(Denne artikel er leveret af vores søstermedie ShippingWatch)

Rolf Habben Jansen vil have at CO2-skat bruges til grønne brændstoffer

Søren Skous pris på CO2 mødes med forbehold af shippingindustrien

Europæiske lande er åbne for både kvoter og skat på CO2

Mere fra EnergiWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs