EnergiWatch

Rolf Habben Jansen vil have at CO2-skat bruges til grønne brændstoffer

Det tyske containerrederi Hapag-Lloyd støtter indførelsen af en CO2-skat på fossile brændstoffer, men vil have at provenuet fra skatten f.eks. bruges på incitamenter til at accelerere overgangen til grønnere brændstoffer, siger topchef Rolf Habben Jansen til ShippingWatch.

Foto: PR / Hapag-Lloyd

Topchefen for verdens femtestørste containerrederi, tyske Hapag-Lloyd, er på linje med andre store rederier og rederiforeninger om, at shippingindustrien bør pålægges en CO2-skat på brugen af fossilt brændstof for at nå målene om en halvering af skibsfartens CO2-udledning i 2050.

Her dagen før at IMO's miljøkomité skal drøfte de næste skridt i dekarboniseringen af shippingindustrien siger Rolf Habben Jansen, CEO i Hapag-Lloyd, i en mail til ShippingWatch, at "vi forventer og forstår, at en CO2-skat er på vej - og støtter generelt dette."

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Tysk regeringskoalition går efter kulstop i 2030

SPD, De Grønne og FDP går ind i regeringsforhandlinger med fremrykning af det tyske kulstop med otte år, afsættelse af to pct. af Tysklands areal til landvind, krav om sol på industritage og afskaffelse af EEG-tariffen for at nedbringe elpriserne på papiret.

IT-problemer med varmepumpe-pulje blev hurtigt løst

Ifølge Energistyrelsen var der indledningsvist tekniske udfordringer for ansøgere til efterårets bygningspulje. Problemerne blev dog hurtigt løst, men på trods af 14 dage med minimal kø til ansøgning, er der stadig masser af millioner tilbage i puljen, melder myndighederne.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs