EnergiWatch

Shell forlader Danmark om tre uger

Den amerikanske køber af Dansk Shell overtager raffinaderiet i Fredericia og 250 medarbejdere den 1. juli.

Foto: SHELL

I næste måned tegnes den danske olieindustri på ny. Her følger Shell endegyldigt i fodsporene på Chevron, Hess, Maersk, Dong og den øvrige gamle garde af olie & gasselskaber ud af Danmark med formaliseringen af frasalget af raffinaderiet i Fredericia og handelskontoret i København. I stedet føjer Postlane Partners sig til selskaber som Noreco og Ineos som den danske sektors hovedrolleindehavere.

Shell og Postlane Partners har således indgået aftale "om at sigte mod den 1. juli 2021 for ejerskifte i forbindelse med salget af A/S Dansk Shell". Det meddeler Shell mandag formiddag.

"Nu får vi rigtigt travlt med de sidste forberedelser. Selskabet skal spinnes ud som stand alone, og der er en masse test og forberedelse, når vi skal have de mere end 6.000 målepunkter til at spille fuldstændigt," siger pressechef i Dansk Shell, Torben Ø. Sørensen.

I lighed med de omkring 250 øvrige medarbejdere i Dansk Shell skal han som udgangspunkt med videre til Postlane Partners. Foruden de ansatte i Fredericia gælder det også de, der er beskæftiget i Trading & Supply-forretningen.

Ejerskiftet sker midt i en begivenhedsrig periode. I slutningen af 2019 gik Shell med ind i Everfuels brintprojekt, der foruden at producere grønt brændstof til bl.a. taxaer også har et videre potentiale i at gøre produktionen på raffinaderiet grønnere ved at udskifte gas i produktionen med brint.

Projektets første fase på 20 MW er undervejs og forventes i drift i 2022/23. Den anden og langt større fase på 300 MW – og et forventet budget på 1,9 mia. kr. – meldte Everfuel ud om i slutningen af maj. Mens den endelige vision om projektet lyder på en opskalering på 1 GW. Hvilken rolle Postlane Partners ser sig spille i det projekt er endnu uvist.

Everfuel vil lave 300 MW elektrolyseanlæg i Fredericia

Shell smed en halv milliard før dansk exit

Amerikanere vil transformere raffinaderiet i Fredericia med endnu et opkøb

Ukendt køber skal trække Shell-raffinaderi op ad hullet

Shell sælger dansk raffinaderi

Shell vil opføre Europas største grønne brintfabrik i Danmark

Mere fra EnergiWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs