EnergiWatch

Maersk Drilling får udvidet kontrakt på hybrid-rig

Kontrakten med Equinor indeholder en mulighed for at hente bonusser, som er baseret på boreselskabets evne til at reducere udledningen af blandt andet CO2 under arbejdet.

Foto: PR-FOTO

Maersk Drilling har fået udvidet en eksisterende aftale for boreriggen Maersk Intrepid, oplyser boreselskabet i en meddelelse torsdag.

Det er det norske olieselskab Equinor, der har gjort brug af en option, der tilføjer såkaldt well intervention work til aftalen for boreriggen, der er i arbejde på Martin Linge-feltet i den norske del af Nordsøen. Det dækker typisk over, at riggen vil blive brugt med reduceret boreudstyr og med et specifikt fokus på vedligeholdelsesarbejde af oliebrønden.

Den udvidede del af aftalen forventes at vare 29 dage og har en værdi på omkring 9,9 mio. dollar inklusiv services men uden potentielle bonusser.

Kontrakten med Equinor indeholder en mulighed for at hente bonusser, som er baseret på boreselskabets evne til at reducere udledningen af blandt andet CO2 under arbejdet.

Maersk Intrepred er en jack-up rig fra 2014, som er den første af boreselskabets rigge, der er blevet omdannet til hybrid-rig med lavere udledning.

Maersk Drilling forventer færre opgaver i Nordsøen for jack-up

Er Maersk Drilling ved at miste sin store fordel i drilling?

Maersk Drilling har største kvartalsvækst i ordrebogen siden 2017

Mere fra EnergiWatch

3i køber AMP ud af Esvagt

Kapitalfonden 3i, der ejer halvdelen af Esvagt, har aftalt med virksomhedens anden ejer, kapitalfonden AMP Capital, at overtage hele Esvagt for 368 britiske pund, så 3i bliver eneejer. Handelen ventes at falde på plads i første kvartal 2022.

Vestas vælger tysk logistikpartner i Nordamerika

Den danske vindmølleproducent, der fra årsskiftet skifter DSV ud med Mærsk som primær logistikpartner, får fremover distribueret komponenter og reservedele i Nordamerika af en tysk logistikvirksomhed.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs