EnergiWatch

Drilling og oliegiganter nyder godt af oliepris over 70 dollar

Det er den gradvise genåbning flere steder verden over efter corona-pandemien, der er med til at sætte gang i efterspørgslen, og som dermed trækker oliepriserne op.

Foto: Maersk Drilling

Oliepriserne fortsætter op, og for første gang siden marts er prisen på en tønde brent-olie steget til over 70 dollar per tønde.

Udviklingen smitter i tirsdagens aktiemarked positivt af på selskaber inden for olieindustrien, heriblandt det danske borerigselskab Maersk Drilling.

Julifuturen for en tønde brent-olie koster tirsdag ved 10.30-tiden 70,01 dollar efter en stigning på 0,8 pct. I løbet af de seneste tre uger er prisen steget fra niveauet 65 dollar per tønde.

De stigende oliepriser er tirsdag med til at løfte aktien i det danske rigselskab Maersk Drilling, som tirsdag formiddag ligger til en stigning på 6,2 pct. til 286,60 kr.

Blandt de store olieselskaber stiger BP-aktien på børsen i London desuden 1,8 pct., og i Amsterdam ligger Royal Dutch Shell-aktien 1,4 pct. højere.

Det er den gradvise genåbning flere steder verden over, der er med til at sætte gang i efterspørgslen, og som dermed trækker priserne op.

Under coronapandemien blev verdens olielagre fyldt op, og i perioder blev tankskibe brugt som ekstra flydende olielagre for at huse de store oliemængder.

I takt med genopretningen er overudbuddet af olie nu ved at aftage, lød det i sidste uge fra Det Internationale Energiagentur (IEA).

Olieselskabernes fremgang breder sig kun langsomt til drilling 

Maersk Drilling får kontrakt til en værdi af 11,3 mio. dollar

Maersk Drilling sælger to rigge for 31 mio. dollar

Maersk Drilling vinder kontraktforlængelse i Surinam 

 

Mere fra EnergiWatch

Tysk regeringskoalition går efter kulstop i 2030

SPD, De Grønne og FDP går ind i regeringsforhandlinger med fremrykning af det tyske kulstop med otte år, afsættelse af to pct. af Tysklands areal til landvind, krav om sol på industritage og afskaffelse af EEG-tariffen for at nedbringe elpriserne på papiret.

IT-problemer med varmepumpe-pulje blev hurtigt løst

Ifølge Energistyrelsen var der indledningsvist tekniske udfordringer for ansøgere til efterårets bygningspulje. Problemerne blev dog hurtigt løst, men på trods af 14 dage med minimal kø til ansøgning, er der stadig masser af millioner tilbage i puljen, melder myndighederne.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs