EnergiWatch

Plaget dansk olieboring er på vippen efter ny forsinkelse

Wintershall Deas danske Vibe-prospekt får endnu længere udsigter end hidtil udmeldt – hvis efterforskningen da overhovedet bliver gennemført. Det bekræfter det tyske gas- og olieselskab over for EnergiWatch.

Wintershall Dea med adm. direktør Mario Mehren (på billledet) tøver fortsat med at lægge sig fast på en fremtid inden for olie og gas i Danmark. | Foto: Wintershall/Bernd Schoelzchen

Det er næsten et år siden, at tyske Wintershall Dea skulle have gennemført efterforskningsboringen Vibe-1 i Nordsøen sammen med sine partnere Dyas og Nordsøfonden.

Siden blev prospektet udskudt til 2021 på grund af corona-virussets udbredelse, og nu forventer operatøren, at boringen først vil kunne gennemføres et år senere.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Dansk udbud ender i forventet fiasko

Trods 1,2 mia. kr. i puljen tiltrak det teknologineutrale udbud ikke et eneste bud. En naturligt resultat af en ubrugelig udbudsmodel, fastslår Dansk Energi, der i lighed med flere af de største aktører vil have puljen overført til forlængelse af udligningsordningen.

Wind Denmark jubler over tomt udbud

Det fuldstændige fravær af bud i det teknologineutrale udbud viser, at der ikke er behov for statslig understøttelse af landvind, mener organisationen, der dog også kritiserer udformningen af udbuddet.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs