EnergiWatch

Total er havnet i strid modvind over afrikansk olierørledning

Hundredvis af organisationer er gået til fælles kamp imod den planlagte Eacop-forbindelse, som ifølge alliancen vil være ødelæggende for afrikanske lokalområder.

Foto: BENOIT TESSIER/REUTERS / X07241

263 organisationer – heriblandt 122 afrikanske – fra 49 forskellige lande opfordrer nu i et åbent brev banker til at lade være med at finansiere den planlagte olierørledning Eacop, der har en estimeret værdi på mellem 3,5 og 4 mia. dollar (21,6-24,7 mia. danske kr.).

Det skriver mediet Upstream Online.

Bag projektet står den franske supermajor Total. Men ifølge organisationerne udgør forbindelsen en trussel imod såvel lokalsamfund som vandforsyning og biodiversitet. Alliancen - som kalder sig "Stop Eacop" - vurderer desuden, at rørledningen vil skabe CO2-udledninger for over 34 mio. ton om året.

Forbindelsen vil bl.a. skulle passere mere end 200 flode og tusindvis af gårde, vurderer alliancen. Eacop vil få en længde på 1.443 kilometer og løbe fra Uganda til Tanzania.

Brevet fra alliancen er sendt til de banker, der allerede agerer finansielle rådgivere for projektet, samt andre institutioner, som for nylig har lånt penge til Total. Organisationerne efterspørger et møde med bankerne og har bedt om et svar senest 26. marts.

Med opkøbet af Tullow Oil i fjor overtog Total også rettighederne til Eacop-projektet. Kinesiske Cnooc er partner på projektet, og sammen er de to oliegiganter på vej til at sætte gang i udviklingsfasen af olieforbindelsen.

 

Minister løfter pegefingeren over for olieselskaber efter gaslæk i Nordsøen

Kommission klandrer Total for håndtering af livsfarligt gaslæk

Total sælger fra i franske VE-porteføljer

Mere fra EnergiWatch

Store shippingselskaber spiller på forskellige heste i klimaræset

Der er brint, LNG og ammoniak, og så er der også metanol og LPG – Buddene er mange, når man spørger store spillere som Maersk, Ardmore, Exmar og Shell om deres bud på fremtidens brændstof og teknologier. Alle er dog enige om, at det er nødvendigt at gøre noget nu.

Ørsted skal sparke nyt liv i landvinden

Muligheden for at opføre irske repoweringprojekter er blandt hovedårsagerne til Ørsteds comeback i europæisk vind med køb af aldrende irsk portefølje. Havvind er dog også tænkt med ind i synergi-ligningen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs