Total er havnet i strid modvind over afrikansk olierørledning

Hundredvis af organisationer er gået til fælles kamp imod den planlagte Eacop-forbindelse, som ifølge alliancen vil være ødelæggende for afrikanske lokalområder.
Foto: BENOIT TESSIER/REUTERS / X07241
Foto: BENOIT TESSIER/REUTERS / X07241

263 organisationer – heriblandt 122 afrikanske – fra 49 forskellige lande opfordrer nu i et åbent brev banker til at lade være med at finansiere den planlagte olierørledning Eacop, der har en estimeret værdi på mellem 3,5 og 4 mia. dollar (21,6-24,7 mia. danske kr.).

Det skriver mediet Upstream Online.

Bag projektet står den franske supermajor Total. Men ifølge organisationerne udgør forbindelsen en trussel imod såvel lokalsamfund som vandforsyning og biodiversitet. Alliancen - som kalder sig "Stop Eacop" - vurderer desuden, at rørledningen vil skabe CO2-udledninger for over 34 mio. ton om året.

Forbindelsen vil bl.a. skulle passere mere end 200 flode og tusindvis af gårde, vurderer alliancen. Eacop vil få en længde på 1.443 kilometer og løbe fra Uganda til Tanzania.

Brevet fra alliancen er sendt til de banker, der allerede agerer finansielle rådgivere for projektet, samt andre institutioner, som for nylig har lånt penge til Total. Organisationerne efterspørger et møde med bankerne og har bedt om et svar senest 26. marts.

Total blev en del af Eacop-projektet i fjor efter at have taget over fra Tullow Oil. Kinesiske Cnooc er med som partner på projektet, og sammen er de to oliegiganter på vej til at sætte gang i udviklingsfasen af olieforbindelsen.

 

Minister løfter pegefingeren over for olieselskaber efter gaslæk i Nordsøen

Kommission klandrer Total for håndtering af livsfarligt gaslæk

Total sælger fra i franske VE-porteføljer

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Ken Bonefeld Nielsen, sikkerhedsrådgiver, Norlys

Norlys forbereder sig på det næstværste

For abonnenter

Anne Højer Simonsen, klimapolitisk chef, DI | Foto: Foto: Søren Nielsen

Tilfredshed med CCS-udspil

For abonnenter

Læs også