EnergiWatch

Opec-diskussioner om nedskæringer får oliepriser til at stige

Opec+ overvejer fortsat at holde olieproduktionen nede i april i stedet for at øge produktionen, som ellers planlagt.

Foto: RAMZI BOUDINA/REUTERS / X03395

Oliepriserne stiger torsdag morgen for anden dag i streg. Organisationen af Olieeksporterende Lande og dets allierede, kendt som Opec+, kan ved et møde torsdag beslutte sig for at holde produktionen nede, og det har givet et skub til oliepriserne.

Det skriver Reuters.

En tønde af den europæiske referenceolie, Brent, koster torsdag morgen 64,62 dollar mod 64,30 dollar onsdag eftermiddag. Den amerikanske WTI-olie handles samtidig i 61,74 dollar mod 61,55 dollar onsdag eftermiddag.

Opec+ overvejer fortsat at holde olieproduktionen nede i april i stedet for at øge produktionen, som ellers planlagt. Coronavirusset gør fortsat efterspørgslen usikker, har tre kilder fra Opec+ fortalt Reuters.

"Opec+ afholder nu møder for at diskutere en aftale om produktionsniveauet. Det har øget forventningen om en fortsat nedskæring i produktionen, hvilket også har påvirket markedet," har ANZ skrevet i en rapport ifølge Reuters.

Samtidig har der været et fald i beholdningen i de amerikanske olielagre.

Kommission klandrer Total for håndtering af livsfarligt gaslæk

Opec+ overvejer uændret produktion i april - olieprisen stiger 

Mere fra EnergiWatch

Equinor starter brandramt gasanlæg op igen

Equinors anlæg for flydende gas i den nordnorske by Hammerfest blev i 2020 raseret af en stor brand. Siden har en genåbning været udskudt flere gange, blandt andet på grund af coronakrisen. Nu starter anlægget snart op igen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs