EnergiWatch

Rystad: Skiferindustrien stabiliserer sig i 2021

Produktionen fra de amerikanske skiferaktører vil falde yderligere, men bunden er ved at være nået, vurderer analysehuset.

Foto: Keith Srakocic/AP/Ritzau Scanpix

Da corona-virusset brød ud i lys lue i løbet af foråret, var den amerikanske skiferolieindustri en af dem, der fik de allerhårdeste konsekvenser at mærke.

Nu ventes den samlede produktion herfra da også at falde med 3,1 pct. i 2020 sammenholdt med 2019. Det svarer til mere end 7,5 mio. tønder om dagen.

Det viser en opgørelse fra det norske analysehus Rystad.

Og ifølge Rystad kommer det billede ikke til at se markant anderledes ud i 2021. Her er forventningen således, at outputtet vil falde med 2-3 procent.

Men en del af den ventede nedgang skyldes beslutninger truffet i løbet af 2020, og ved et prismiljø på 40-45 dollar for en tønde WTI, vil industrien ikke blive ramt hårdere, vurderer analysehuset.

WTI-olien blev onsdag morgen handlet i 41,37 dollar.

Bruger kun det absolut nødvendige

Rystad baserer sin beskedne optimisme for næste år på, at operatørerne har fået stor fokus på omkostningsbesparelser for at sikre så meget produktion som muligt.  

"Midt i en anden bølge af Covid-19 i Nordamerika og Europa og usikkerhed relateret til potentielt ny regulering, når den næste regering i USA er på plads, er operatørerne i store træk disciplinerede," siger Alisa Lukash, senioranalytiker hos Rystad.

"De forsøger at mindske omkostningerne og kun bruge penge, hvor det er absolut nødvendigt, for at sikre, at næste års produktion ikke falder for meget," føjer hun til.

Når den amerikanske skiferindustri har været ramt endnu hårdere end operatørerne i Nordsøen under corona-krisen, skyldes det, at denne type boringer som hovedregel er dyrere.

 

Oliekæmpe venter amerikansk rygvind uanset præsident 

Equinors amerikanske hovedpine fortsætter 

Skiferindustrien er en kæmpe succes, men har bare aldrig tjent penge

Equinor vil fremlægge kvartalsvise USA-tal efter massive tab

Sådan tabte oliekæmperne over 100 milliarder på tre måneder 

Mere fra EnergiWatch

Dansk udbud ender i forventet fiasko

Trods 1,2 mia. kr. i puljen tiltrak det teknologineutrale udbud ikke et eneste bud. En naturligt resultat af en ubrugelig udbudsmodel, fastslår Dansk Energi, der i lighed med flere af de største aktører vil have puljen overført til forlængelse af udligningsordningen.

Wind Denmark jubler over tomt udbud

Det fuldstændige fravær af bud i det teknologineutrale udbud viser, at der ikke er behov for statslig understøttelse af landvind, mener organisationen, der dog også kritiserer udformningen af udbuddet.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs