Equinor vil fremlægge kvartalsvise USA-tal efter massive tab

Efter tab på omkring 200 mia. kr. i USA vil det statsejede norske energiselskab fremover fremlægge særskilte tal for de amerikanske aktiviteter, oplyste koncernchef Eldar Sætre på den årlige generalforsamling.
Foto: Jørgen Bratland / PR / Equinor
Foto: Jørgen Bratland / PR / Equinor

Norske Equinor vil fremover fremlægge særskilte tal for energiselskabets aktiviteter i USA efter at tab på den landbaserede olieindustri er nået op på omkring 200 mia. norske kr.

Det oplyste Equinors koncernchef Eldar Sætre på selskabets generalforsamaling torsdag, skriver E24.

Det norske medie Dagens Næringsliv har den seneste tid afdækket de enorme tab, Equinor har opbygget i USA gennem de sidste år, men tabene har hidtil indgået i selskabets samlede internationale aktiviteter.

"Det har ikke været nogen hemmelighed, men nu ændrer vi det for at synliggøre udviklingen i USA. Også i vores kvartalrrapporter," sagde Eldar Sætre.

Selv om nedskrivningerne i USA ofte har været omtalt i kvartasrapporter, så er det ifølge E24 kun i årsrapporterne, at selskabet har givet mere fyldestgørende oplysninger om resultaterne for hvert enkelt land og herunder USA. Equinor har tidligere ville udskille USA i egen rapportering, men det vil ske nu.

Equinor, tidl. Statoil, har mistet mindst 200 mia. norske kr. i forsøget på at udbrede sig onshore i USA, som strakte sig over 20 år.

Derudover har ledelsen ifølge Dagens Næringsliv fået leveret en række kritiske interne rapporter fra revisorer, ligesom flere tidligere ansatte har fortalt om et gevaldigt sløseri i USA.

Det var Equinors forsøg på at vinde fodfæste i skiferindustrien, som blev en dyr fornøjelse for selskabet, som den norske stat ejer hovedparten af. Det gik således op for Equinor, at det – karikeret – var noget helt andet at operere på land end på vand. Onshore-markedet er langt mere uoverskueligt, består af flere spillere og omfatter typisk lavere margener.

Miljøaktivister forsøger at påvirke olieaktionærer med tusindvis af SMS'er

Medie: Equinor har spildt flere hundrede milliarder i USA 

Sådan tabte oliekæmperne over 100 milliarder på tre måneder 

 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

Job

Se flere jobs