EnergiWatch

Truende orkan giver små udsving i olieprisen

Producenterne i den Mexicanske Golf forbereder sig på orkanen Sally.

Foto: ANGUS MORDANT/REUTERS / X06552

De amerikanske olieproducenter i Den Mexicanske Golf gør sig endnu en gang klar til at blive ramt af en orkan, der kan true olieproduktionen i området.

Denne gang er det orkanen Sally, der har udsigt til at blive opgraderet til kategori to, der har sat produktionen i bero.

Selskaberne BP, Equinor og Chevron har alle evakueret sit personale i området, der er nu har udsigt til at blive ramt af orkaner to gange på blot en måned, efter at orkanen Laura også hærgede for få uger siden.

En tønde af den europæiske referenceolie, Brent, koster mandag morgen 40 dollar mod 40,09 dollar torsdag eftermiddag. Den amerikanske WTI-olie handles samtidig i 37,60 dollar mod 37,33 dollar torsdag eftermiddag.

Typisk vil udsigten til et stop i olieproduktionen sende priserne i vejret, men årsagen til den lidt mudrede udvikling i oliepriserne, der mandag morgen bevæger sig hver sin retning, skal findes i en stigende bekymring på markedet over en faldende efterspørgsel.

"En svag køresæson i USA har fået markedet til at genoverveje sit syn på efterspørgslen i USA," lyder det i en kommentar fra ANZ Research ifølge Reuters.

Fredag morgen koster en troy ounce guld 1946,70 dollar mod 1939,40 dollar fredag eftermiddag.

På markedet for industrimetaller koster et ton kobber fredag morgen 6756,50 dollar mod 6744 dollar fredag eftermiddag.

Det sorte kartel skal surfe på den grønne bølge

Olieprisen ser ud til at falde for anden uge i streg efter kvotefusk

Relaterede

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere