EnergiWatch

DNB nedlægger investeringsfond for olie og shipping

DNB's Asset Management-afdeling har besluttet sig for at lukke en investeringsfond for olieservice og shipping, skriver E24. "Vi ser et tydeligt skifte mod 'grønne fonde'," lyder det fra DNB.

Foto: Chris Carlson/AP/Ritzau Scanpix

Efter 23 år nedlægger DNB Asset Management meget snart sin fond for olieservice og shipping, skriver det norske medie E24.

Beslutningen forklares med en lav efterspørgsel efter fonden fra kunderne.

"Vi ser et tydeligt skifte mod 'grønne' fonde, og som kommerciel aktør er det derfor naturligt, at vi lytter til kundernes ønsker og hellere udvider sortimentet inden for fonde med specielt store krave til ESG," skriver DNB's kommunikationsrådgiver Cecilie Skjennald i en mail til E24.

Hun understreger dog, at olieservice og shipping fortsat vil være at finde i flere fonde fremover. Det har dog grundet den faldende efterspørgsel været naturligt at afvikle fonden, der var mest rettet mod sektorerne.

Fonden med navnet DNB Navigator har primært investeret på Olso Børs, og forvaltningskapitalen er ved afviklingen nede på 180 mio. norske kr., skriver E24. I de senere år har den leveret store minus i afkast med minus 40 pct. alene i år og de seneste fem år et minus på 41 pct. ifølge mediet.

Fondens største investeringer har senest været i selskaber som Frontline, BW Offshore, Subsea 7 og Golden Ocean samt Aker Solutions og Odfjell Drilling, skriver E24 på baggrund af Morningstar.

 

(Denne artikel er leveret af vores søstermedie ShippingWatch)

 

Sohmen-Pao peger på markant højere CO2-afgift for at bringe ammoniak i spil

Norsk storbank står til at blive storaktionær i presset rigkæmpe

Frederiksen-selskaber forhandler om at sænke rater på boreskibe

Relaterede

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere