EnergiWatch

Singapore-værft får grønt lys til opsplitning fra aktionærer

Aktionærerne har givet deres velsignelse til, at værftet Sembcorp Marine kan splittes fra moderselskabet Sembcorb Industries, skriver flere medier.

Foto: Edgar Su/Reuters/Ritzau Scanpix/REUTERS / X90125

Tirsdag morgen fik Singapore-værftet Sembcorp Marine og dets moderselsab Sembcorb Industries grønt lys fra aktionærerne til en opsplitning, skriver flere medier.

Opsplitningen har været ventet i noget tid og skal ske i forbindelse med en kapitalforhøjelse, hvor Singapores investeringsselskab Temasek Holdings vil stille en garanti for aktieudstedelsen, der betyder, at den statslige fond vil sidde på mindst 30 pct. af Sembcorp Marine.

Ifølge analytiker Joel Ng hos KGI signalerer resultatet "begyndelsen på en konsolidering af offshore og marine-industrien i Singapore", siger han til Business Times.

Der har længe været spekulationer om, hvorvidt Temasek vil stå i spidsen for en sammenlægning af Semcorp Marine og det andet værft Keppel Fels, som Temasek dog droppede en yderligere investering i forleden.

Her var tale om 4 mia. Singapore dollar, og de kan nu komme i spil i Sembcorp, forventer analytikeren.

CEO for Sembcorp Marine, Wong Weng Sun, er taknemlig for resultatet. Værftet kan nu komme videre og finde en løsning på den likviditetskrise, som selskabet befinder sig i med kapitalforhøjelsen.

"Semcorp Marine er sikker på, at vi fortsat vil have en ledende rolle som en global spiller med innovative løsninger for offshore, marine og energiindustrien," siger han ifølge mediet World Oil.

Sembcorps værftsgruppe fik i årets første halvår et tab på 192 mio. Singapore dollar på bundlinjen, og topchef Wong Weng Sun valgte i midten af juli at gå 50 pct. ned i løn, mens det øverste ledelseslag omkring ham gik 15 pct. ned i løn.

 

(Denne artikel er leveret af vores søstermedie ShippingWatch)

 

Nyt Equinor-felt meldes yderligere forsinket 

Tyra-feltets hovedplatform forsvandt på få sekunder 

Total skriver danmarkshistorie og river nordsøanlæg ned 

Mere fra EnergiWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs