EnergiWatch

Total skriver danmarkshistorie og river nordsøanlæg ned

Olieselskabet Total skal rive et anlæg ned i den danske Nordsø for første gang nogensinde. De gamle Tyra-platforme skal væk, så de kan erstattes af nogle nye. "Vi arbejder med tolerancer, der er helt ned til få millimeter," siger Morten Hesselager Pedersen, der er ansvarlig for genopbygningen.

Denne illustration fra Total viser verdens største kranskib, Sleipnir, som skal foretage 30 løft i forbindelse med nedtagningen af Tyra-feltet, som ligger cirka 200 kilometer ude i Nordsøen. | Foto: Total PR

Tænk syv gange Eiffeltårnet oveni hinanden. Eller 38 af MHI Vestas' V164 8MW havvindmøller.

Så får du måske en idé om, hvor stor en håndværksmæssig svendeprøve, det bliver, når Tyra-feltet – som har en samlet vægt svarende til hver af de ovenstående pakker – skal pilles ned langt ude i Nordsøen.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Tysk regeringskoalition går efter kulstop i 2030

SPD, De Grønne og FDP går ind i regeringsforhandlinger med fremrykning af det tyske kulstop med otte år, afsættelse af to pct. af Tysklands areal til landvind, krav om sol på industritage og afskaffelse af EEG-tariffen for at nedbringe elpriserne på papiret.

IT-problemer med varmepumpe-pulje blev hurtigt løst

Ifølge Energistyrelsen var der indledningsvist tekniske udfordringer for ansøgere til efterårets bygningspulje. Problemerne blev dog hurtigt løst, men på trods af 14 dage med minimal kø til ansøgning, er der stadig masser af millioner tilbage i puljen, melder myndighederne.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs