EnergiWatch

Nyt Equinor-felt meldes yderligere forsinket

Ifølge mediet Upstream må det norske olieselskab væbne sig med ekstra tålmodighed i forhold til det FPSO-fartøj, som skal stå for produktionen ved den planlagte Johan Castberg-udbygning.

Foto: Equinor

I marts kom det frem, at den produktionsenhed (FPSO), som Equinor er ved at få udbygget til sit udviklingsprojekt Johan Castberg, stod til at blive forsinket et års tid, idet corona-krisen havde svækket aktiviteterne voldsomt på Semcborp-værftet i Singapore, hvor fartøjet bliver bygget.

Nu skriver mediet Upstream så, at FPSO'en måske først er klar omkring slutningen af 2023 – eller senere endnu.

Equinor har indtil videre fastholdt intentionen om at starte Johan Castberg op i 2022, og over for det norske medie E24 holder oliekæmpen fast i, at der ikke er nyt at berette om tidsplanen for projektet.

Topchef Eldar Sætre åbnede imidlertid for nylig op for – i forbindelse med Equinors præsentation af regnskabet for andet kvartal – at projektet kunne risikere at blive skubbet til 2023.

Værft på lavt blus

Ifølge Upstream er værftet i Singapore udfordret af svejseproblemer, ligesom aktivitetsniveauet fortsat ligger på et lavt niveau.

Equinor (50 pct.) har sammen med partnerne Vår Energi (30 pct.) og Petoro (20 pct.) investeret omkring 50 mia. norske kr. (34,6 mia. danske) i hele Johan Castberg-projektet. Feltet skal fra opstart kunne producere i 30 år.

Også den helt store aktør i den danske Nordsø, Total, har uddelegeret opgaver til Sembcorp i Singapore.

Her skulle det franske selskab have bygget de brøndhoved- og stigrørsplatforme, der skal bruges på Tyra-feltet, som er under genopbygning. Men på grund af corona-restriktioner har Total undervejs måttet flytte produktionen væk fra værftet i Singapore.

 

Medie: Kæmpeskib til Equinor-felt er forsinket 

Mere fra EnergiWatch

Datacenter skal varme Taastrup op

Globalconnect har indgået en aftale om udnyttelse af overskudsvarmen fra ét af deres tolv datacentre i Danmark og vil undersøge muligheder for de resterende. Datecentrenes fremtid skal være grøn.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs