EnergiWatch

NKT får ordre på Johan Sverdrup

Den danske kabelproducent har fået en turnkey-ordre til det store oliefelt Johan Sverdrups anden del af oliekæmpen Equinor.

Foto: Statoil, PR

Norske Equinor har set mod for at finde leverandøren til det jævnstrømskabel, der skal forbinde den store, norske olieprojekt Johan Sverdrups anden del. Kabelproducenten NKT kan i dag meddele, at man har fået en turnkeyordre på det projekt.

Kontrakten ventes at have en værdi af cirka 110 mio. euro eller 820 mio. kr.

Mere nøjagtigt er der tale om et kabelsystem, der udgøres af to 200 km lange kabler.

"Jeg er meget tilfreds med at vi kan fortsætte samarbejdet med Equinor Energy AS, som har været vores kunde i mange år. Jeg ser ’letter of award’ som et bevis på vores førende teknologiske formåen inden for DC teknologi og på, at vi kan levere turnkey løsninger, hvor NKT Victoria gør en afgørende forskel. Tildelingen af Johan Sverdrup 2 styrker vores førende position yderligere i olie- og gassegmentet, der, sammen med markederne for offshore vind og interconnectors, udgør gode muligheder for vækst for NKT," udtaler administrerende direktør i NKT, Michael Hedegaard Lyng, i en pressemeddelelse.

NKT oplyser, at "ordren er betinget af endelig udformning af den formelle kontrakt, hvilket forventes at ske indenfor få uger."

Johan Sverdrup-feltet bliver blandt de fem største på den norske kontinentalsokkel og ejes af Equinor (40,03 pct.), Lundin Petroleum (22,6), Petoro (17,36), Aker BP (11,57) og endelig 8,44 pct. af franske Total. Sidstnævnte fik sin ejerandel med i handlen, da selskabet købte Maersk Oil sidste år.

De første dråber fra den første fase af feltet ventes at komme på tønder i november 2019.

Norske olieinvesteringer kan nå ny top omkring 2020 Lundin gør nyt oliefund i Norge Equinor skærer igen i udviklingsregning for enormt norsk oliefelt Olieselskaberne vil skrue op for investeringerne i Norge 

Mere fra EnergiWatch

Fabrikker lukker på grund af høje energipriser

Stigende energipriser tvinger nu producenter af gødning og stål til at lukke fabrikker. Sværvægteren Yara lukker en række europæiske fabrikker, hvilket sender et klart signal om, at der er udsigt til voldsomme prisstigninger på gødning.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs