EnergiWatch

Mærsk-CFO: Nemmere at sælge Drilling end Supply Service

Det går bedre i Drilling-markedet, end det går i Supply Service, fortæller Mærsks finansdirektør.

Af de to tilbageværende olierelaterede forretninger, som A.P. Møller-Mærsk gerne vil skille sig af med, bliver den ene formentlig nemmere end den anden.

Maersk Drilling og Maersk Supply Service er de tilbageværende enheder i Maersk Energy, efter at der de seneste måneder er lavet salgsaftaler for olie- og gasdivisionen Maersk Oil og tankskibsrederiet Maersk Tankers.

Men hvor borerigdivisionen Maersk Drilling i tirsdagens kvartalsregnskab fra Mærsk-gruppen er omklassificeret som "ophørende aktiviteter", er det samme ikke sket for Maersk Supply Service, der betjener offshore-industrien med sine forskellige serviceskibe.

Det skyldes regnskabsregler, der gør sig gældende, når man forventer at sælge en forretning inden for 12 måneder, forklarer Mærsks finansdirektør, Jakob Stausholm.

"Det er et år siden, at vi gav os to år til at finde løsninger for divisionerne, så derfor er det naturligt at reklassificere Maersk Drilling. Men hvorfor ikke Maersk Supply Service? Der kan det godt være, at vi også finder en løsning inden for 12 måneder, men det er sværere, for markedet er svært. Det går bedre i Drilling-markedet, end det går i Supply Service, derfor har vi valgt at differentiere," siger Jakob Stausholm til Ritzau Finans.

Målet er fortsat at finde en ny ejerskabsstruktur for begge divisioner. Mærsk-ledelsen har nævnt frasalg, joint ventures og børsnoteringer som de mest sandsynlige løsninger.

Mærsk-CFO: Det er både en op- og en nedjustering

Milliardnedskrivninger i Drilling rammer Mærsk hårdt

Maersk Oil fordobler resultatet

Forsiden lige nu

Siemens Gamesa fusion har skabt stor intern uro

Den storstilede fusion af spanske Gamesa og dansk-tyske Siemens Wind Power har udviklet sig til et problembarn for en række ansatte i den nye vindmøllekæmpe. Interne magtkampe og store kulturelle omvæltninger betyder, at medarbejdere søger væk fra selskabet efter det, de oplever som et kaotisk ægteskab mellem de to virksomheder.

Relaterede

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere