Selv ikke Trump kan få energiselskaberne til at købe kul

De amerikanske energiselskaber har fået en stor håndsrækning til at genoptage brug af kulkraftværker, men lige nu tyder intet på, at man vil tage imod invitationen.
Foto: ritzau/Arkiv/Niels Hougaard
Foto: ritzau/Arkiv/Niels Hougaard

Mens USA med præsident Donald Trumps ord netop har afsluttet en årelang "krig mod kul," så ser den nye fredsaftale ud til at gå hen over hovedet på energiselskaberne.

Det skriver Reuters.

Med mantraet om at stoppe benævnte krig rullede Donald Trump i sidste uge en række af den tidligere præsident Obamas klimalovgivning tilbage. Lovgivning, som havde til hovedsigte at stoppe energiselskabers brug af kul.

Trump indleder frontalangreb mod klimalovgivning

I en rundspørge, Reuters har foretaget, svarer 20 ud af 32 energiselskaber, at de ingen planer har om at rette sine investeringer mod kul igen. Det selvom de altså ikke længere skal se frem til bøder eller forbud mod at bruge den særdeles klimaskadelige energikilde.

Som begrundelse for at bevare den nuværende kurs uden om kul er særligt økonomi, skriver mediet. Dels er det langt billigere at bruge naturgas til el- og varmeproduktionen, dels angiver flere de faldende priser på solcelleanlæg og vindmøller som mere omkostningseffektivt.

Kulindustrien i Kina er på vej mod en stille død

Rundspørgen er foretaget blandt energiselskaber i de 26 stater, som sagsøgte Barack Obama for at indføre sin klimaplan tilbage i 2015.

Fem energiselskaber i rundspørgen svarer, at man vil overveje sine investeringer, efter klilmalovene er blevet rullet tilbage. Seks selskaber er ikke vendt tilbage på spørgsmålet, og et selskab forklarer, at man vil forlænge levetiden af kulfyrede anlæg.

Obama vil begrænse kraftværkers CO2-udledning

Her er kladden til Obamas klimaplan USA's industrilobby vil sagsøge Obama for klimaplaner

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Ken Bonefeld Nielsen, sikkerhedsrådgiver, Norlys

Norlys forbereder sig på det næstværste

For abonnenter

Anne Højer Simonsen, klimapolitisk chef, DI | Foto: Foto: Søren Nielsen

Tilfredshed med CCS-udspil

For abonnenter

Læs også